Ulmers succé

Kanadensaren gjorde hattrick

HOCKEY

Modo kan ha hittat lösningen på krisen.

Det är mycket möjligt att han heter Jeff Ulmer, 31.

Mot Skellefteå gjorde kanadensaren hattrick och det räckte bara till två poäng för Modo.

– Det var en skön vinst, säger lagkaptenen Per Svartvadet till Canal Plus.

Två segrar och åtta förluster på de tio senaste matcherna. Det var Modos facit inför mötet med Skellefteå. Nu blev det seger med 5–4. Per Svartvadet avgjorde i spel tre mot fyra när laget fick chansen att kontra i numerärt underläge i förlängningen. Andreas Salomonsson fick dra upp en kontring och spelade suveränt över till Svartvadet som fick öppet mål och han gjorde inget misstag.

– Vi har tränat på det där länge, säger Svartvadet.

Ulmers hattrick

Per Svartvadet i all ära. Den store matchvinnaren för Modo var ändå nyförvärvet Jeff Ulmer. Han gjorde debut mot Frölunda utan att göra något större väsen av sig, precis som övriga Modo. Nu klev han fram ordentligt. Först kvitterade han till 1–1 och sedan kvitterade han till 3–3 innan han även satte 4–3 och då såg Modo ut att gå mot seger eftersom det bara återstod lite drygt två minuter av matchen. Skellefteå kom dock tillbaka och Kimmo Koskenkorva kvitterade med 1.06 kvar.

– Det är synd att vi tappar en poäng där på slutet. Vi är nöjd med den här vinsten, säger Svartvadet.

Vändning nu

Modo har haft det tufft under den här tiden och laget har bland annat rasat från andra till nionde plats. Där ligger laget kvar, men nu är det bara två poäng upp till åttonde och sista slutspelsplats och Per Svartvadet tror på en vändning nu.

– Det verkar ha varit poppis att spotta och sparka på oss när vi legat ner, säger han till Canal Plus.