Doldisen frälste Djurgården

”Riktigt skönt”

HOCKEY

Han lovade att slita stenhårt.

Men Mikael Ahlén bidrog med så mycket mer.

Junioren blev matchvinnare när Djurgården besegrade Färjestad med 3–2.

– Det känns riktigt skönt, säger han till PPV.

Foto: ROGER VIKSTRÖM / SCANPIX
Mikael Ahlén jublar.

”Jag skall vara en finne i röven på motståndarna. Tuff och jobbig att möta. Viktigt för mig är att bara gnugga på och inte tänka för mycket.” Så sa Mikael Ahlén när det stod klart att han för första gången skulle få spela från start i elitserien och Djurgården. För spelarna i i Färjestad var det säkerligen irriterande att Ahlén fanns på isen. Med en assist och ett mål låg han bakom Djurgårdens seger tillsammans med målvakten Gustav Weslau och nu lär han väl få stanna i A-laget?

– Jag vet inte riktigt hur det ser ut just nu. Man får nöta på och hoppas på det, säger han till PPV.

Bra brytning

Djurgården kom som vanligt ut oerhört laddade till matchen och den här gången fick man utdelning i första perioden. Efter 12.52 slog Michael Holmqvist in 1–0, ett mål som Ahlén låg bakom genom att först vinna pucken och sedan skjuta ett skott som Jonas Gustavsson i FBK-målet lämnade retur på.

– Ja, jag lyckades bryta där och peta i väg ett skott, säger han.

– Jag fick öppet mål där. Det var jättebra skott av Micke där, säger målskytten Holmqvist till PPV.

Öppet mål

I den andra perioden vände gästerna på tillställningen och då trodde nog de flesta på Hovet att det skulle bli ännu en förlust för Djurgården. Men i den tredje tog man åter tag i matchen. Kristoffer Ottosson styrde in kvitteringen innan Jimmie Ölvestad jobbade fram pucken till Ahlén som kunde göra 3–2 i öppet mål.

– Jimmie gör ett grymt jobb som hinner den pucken och det är egentligen bara för mit att peta in den, säger målskytten.

Färjestad jagade sedan en kvittering, men Weslau storspelade och Djurgården klättrar därmed upp förbi Södertälje i botten av tabellen. Laget ligger dock kvar under nedflyttningsstrecket.