Andersson sänkte SSK

Södertälje ny jumbo

HOCKEY

En svit är bruten.

Frölunda besegrade Södertälje i Södertälje.

Det betyder ett nytt jumbolag i elitserien.

Inte sedan oktober 2005 har Frölunda vunnit i Södertälje. Fram till ikväll vill säga. Det blev seger med 2–1 i Axa Sports Center och stor matchvinnare blev Niklas Andersson som gjorde båda målen för gästerna. Han slog till första gången efter 11.25. Södertälje kvitterade i den andra perioden genom Linus Videll.

– Det är en underbar pass från Kristian (Kudroc) och det är bara att lägga in den. Det fungerar riktigt bra där, sa Linus Videll till PPV om målet.

Upp som tvåa

I Frölunda var det inte lika uppåt.

– Vi är inte nöjda och så släpper vi in ett jäkla skitmål. Vi måste göra det bättre. Vi spelar för svårt, sa Fredrik Pettersson till PPV.

Så mycket bättre blev det inte i den tredje perioden. Frölunda hade till exempel bara sju skott på mål under de sista 20 minuterna, men med nio minuter kvar kunde ändå Niklas Andersson göra det avgörande målet som innebär att Frölunda nu är tvåa i elitserien, bara två poäng bakom Linköping, men det kan ändras om Skellefteå vinner sin match mot Modo. Södertälje är dock definitivt ny jumbo i elitserien eftersom Djurgården vann sin match hemma mot Färjestad med 3–2.