Engqvists skada kan vara allvarlig

Har en fraktur

Foto: Bildbyrån
Andreas Engqvist är skadad och befaras kunna bli borta länge.
HOCKEY

Djurgården tog en viktigt seger i går mot Färjestad.

Men den kan visa sig dyrköpt.

Andreas Engqvist, 21, är skadad och vill det sig illa kan han bli borta länge.

– Han har en fraktur på handleden, men vi vet ännu inte hur allvarlig den är, säger tränaren Tomas Montén till sportbladet.se.

Redan i den första perioden fick Andreas Enqvist en smäll mot handleden och tvingades kliva av. Han var uppe på sjukhuset under kvällen och röntgade, men först i morgon kommer svaret på hur allvarligt skadad han är.

– Vi får se om det är något som kan fixas med vila eller om det kommer att krävas operation. Så vi vet ännu inte hur länge han blir borta, om det är fyra veckor eller ännu längre tid, säger Tomas Montén.

Tungt avbräck

Helt klart är i alla fall att Djurgården tvingas klara sig utan Engqvist en tid och det är ett tungt avbräck. Den unge forwarden har varit en av lagets bättre spelare.

– I det läge vi befinner oss i så är det givetvis inget vi önskar. Andreas är en ung och rivig spelare, men han klev av i första perioden i går och vi vann ändå så vi står inte och faller med honom. Men vi hoppas givetvis att det inte ska vara så allvarligt.

Men om han blir borta länge?

– Om det är så så får vi se hur vi gör. Då måste vi göra en förändring i laget eller möjligen köpa in något nytt, men det ska vi inte spekulera om innan vi har definitivt besked om Andreas.

Sportbladet.se har sökt Andreas Engqvist för en kommentar.