HV:s tunga smäll

Stjärnan Jan Hrdina missar resten av säsongen

HOCKEY

Här är beskedet som HV71 inte ville ha.

Stjärnan Jan Hrdina, 32, missar resten av säsongen på grund av en höftoperation.

– Vi sitter inte i sjön, säger sportchefen Fredrik Stillman.

HV 71:s tjeckiske stjärna Jan Hrdina missar resten av säsongen.

NHL-meriterade tjecken jan Hrdina kom till HV71 under säsongen 2006/07. Kraven på honom var stora då hans lön uppgavs vara 460 000 kronor i månaden.

Men Hrdina har varit en av elitseriens bästa spelare och under förra säsongen var han en av HV:s guldhjältar med 42 poäng (18+24) på 51 matcher i grundserien och sju poäng (6+1) på 17 matcher i slutspelet.

Den här säsongen har han dock bara spelat tre matcher på grund av ryggproblem.

Och nu är säsongen över.

Nobbade Leif Swärd

Efter en ny underökning visar det sig att Jan Hrdina måste opereras för sina höftproblem. Rehabiliteringen väntas ta tre månader och det innebär att Hrdina inte lär spela mer den här säsongen, uppger HV71:s hemsida.

– Vi bedövade höften och då visade det sig att smärtan försvann. Trots att tidigare magnetröntgen på höften varit normal, så visade vår senaste undersökning att Hrdina har förändringar i höften som hindrar honom från att spela hockey, säger HV-läkaren Lars-Göran Hassel till klubbens hemsida.

– Jag har föreslagit operation hos Leif Swärd, läkare för bland annat fotbollslandslaget, i Göteborg, men Hrdina har valt att göra operationen i USA, där han har egna kontakter. Det är ett vanligt ingrepp och om han får operationstid den kommande månaden, så kommer det behövas rehabilitering i tre månader. Jag tror inte Hrdina spelar mer hockey den här säsongen.

”Öppna för förstärkningar”

Sportchef Fredrik Stillman kommenterar Hrdina framtid på HV:s hemsida:

– Hrdina kommer att återvända efter operationen för att rehabträna med oss. Han har kontrakt med oss säsongen ut och vad som händer därefter återstår att se.

På frågan om HV kommer att värva ersättare svarar han:

– Självklart är vi öppna för ytterligare förstärkningar innan den sista januari, men vi sitter inte i sjön eftersom vi värvade Kris Beech när vi visste att Hrdina skulle vara borta ett tag.