”Klart det har varit jobbigt”

Djurgårdens stjärna berättar om domen

Foto: Foto: Peter Wixtröm
Fredrik Bremberg spelade för Djurgården i går.
HOCKEY

I går dömdes Dif-stjärnan Fredrik Bremberg av Uppsala tingsrätt till 49?000 kronor i böter för rattfylleri och våldsamt motstånd.

Ett par timmar senare spelade han match.

– Klart det var jobbigt. Man var inte opåverkad på isen, säger han till Sportbladet.

Fredrik Bremberg dömdes – mot sitt nekande – för att ha kört bil i berusat tillstånd. Tingsrätten gick närmast helt på åklagarens linje där det kvinnliga taxivittnet var helt avgörande i brist på en exakt alkoholhalt vid tiden för körningen.

– Hon har gjort ett trovärdigt intryck, skriver rätten i domen.

Taxichauffören var tvärsäker i sitt vittnesmål när hon berättade hur hon under midsommarafton två gånger talat med Fredrik Bremberg som hon upplevde var kraftigt berusad och även sett köra sin bil.

Sov över ratten

Bremberg togs av polis senare under midsommarnatten när han satt och sov över ratten på sin bil med helljuset på och motorn igång utanför Östhammar. Vid gripandet gjorde han dessutom sig skyldig till våldsamt motstånd, enligt domen.

En timme efter gripandet visade Dif-stjärnans blodprov 1,69 promille. Bremberg har hela tiden hävdat att han kört nykter, sedan stannat bilen och börjat dricka ur en whiskyflaska tills han somnat.

Den förklaringen köpte inte tingsrätten.

Blekt intryck

– Jag har inte läst domen än och inte heller hunnit tala med min advokat. Därför har jag svårt att i dagsläget säga om vi ska överklaga eller inte, säger Fredrik Bremberg.

Han spelade match mot Luleå i går kväll – bara ett par timmar efter domen – och Dif-stjärnan gjorde ett blekt intryck.

– Det kändes väl inte så bra. Hela den här historien har tagit väldigt mycket kraft. I sex månader har den rullat på och jag tror ingen kan vara helt opåverkad av en sådan här grej, säger Fredrik Bremberg till Sportbladet.

”På grund av osäkerheten om graden av alkoholpåverkan bör antalet dagsböter för rattfylleribrottet sättas förhållandevis lågt”, säger tingsrätten och stannar vid 70 dagsböter à 700 kr.

Bremberg uppgav att han tjänar 100 000 kr i månaden i Djurgården.

Analysera domen i morgon

Vad som händer nu är oklart.

– Jag och min advokat (Per E Samuelsson) har ringt om varandra under dagen, men i morgon (läs: i dag) hoppas jag att vi kan analysera domen närmare. Sedan får vi se, säger Fredrik Bremberg.

Förutom böterna kommer han förmodligen också att bli av med sitt körkort när domen vunnit laga kraft och länsstyrelsen sagt sitt. Patrik Thornéus