Ny sudden-seger för Timrå

Men stjärnan klev av skadad

HOCKEY

Timrå tog sjunde övertidsvinsten på åtta försök när man slog Frölunda hemma med 4–3.

Nu närmar man sig Timrå sakta men säkert slutspelsstrecket igen.

Foto: Bildbyrån

Göteborgarna hade chansen att gå upp i serieledning, men när hemmabacken Eric Moe fick friläge direkt från utvisningsbåset tvingades finske målvakt Ari Ahonen kapitulera - och tränaren Ulf Dahlén konstaterade besviket:

– När Timrå fick chansen att spela i power play i slutet av tredje perioden var det nästan nyspolat i vår zon. Ganska typiskt då att det blir mål och utjämnat.

Petr Tenkrat satte 3–3-målet och oavgjort var ganska rättvist i det läget, även om gästernas spelövertag i slutperioden var markant.

Inledningsvis var det nämligen Timrå för nästan hela slanten och Dahlén håller med om att hans manskap kom undan med blotta förskräckelsen efter den första perioden.

– 1–0 kunde varit mer då och när Timrå gjorde 2–0 i andra var jag tvungen att ta time out. För att försöka få upp laget högre i banan och på så sätt komma in i matchen.

Den ambitionen lyckades och även om Timrå noterades för ett par frilägen var det inte helt orättvist att Frölunda lyckades sno åt sig både initiativet och ledningen, 2–3, inför sista perioden.

Som blev 44 sekunder ytterligare innan Eric Moe placerade matchavgörande 4–3 i nät och alltså såg till att de röd-vit-blå medelpadingarna avgjorde för sjunde gången i ”sudden”.

De flesta gångerna dessutom på hemmaplan.

– Vet inte riktigt vad det beror på, men framför allt är vi ett modigare och tryggare lag hemma. Jag tycker visserligen vi gjort en och annan riktigt bra bortamatch också - bland annat när vi slog Frölunda borta med 2–0 - men visst är det många gånger en stor skillnad på hemma och borta, analyserade Timrås assisterande tränare Per Nygårds.

Torsdagssegern var Timrås tredje mot Frölunda.

– Ja, det är riktigt täta och jämna matcher, där Timrå haft marginalerna med sig, menade också Frölundacoachen Ulf Dahlén.

En svår jobspost kan ha drabbat Timrå, då lagets finske stjärnforward Timo Pärssinen crosscheckades av Frölundas Joe Di Penta och bars av isen i slutperioden.

Rapporterna talade om en mjukdelsskada, vilket fick samtliga Timråledare att pusta ut.

– Det är nog jobbigt med Tom Wandell (NHL-flytt i förra veckan) borta, sade Per Nygårds.

TT