Brithens första förlust med SSK

”Vi är inte på tårna”

Foto: Scanpix, Bildbyrån
HOCKEY

Nu vet Jim Brithén hur det känns att förlora med Södertälje också.

Luleå blev för svåra i Axa Sport Center och vann med 2–1.

– Det känns lite surt, säger Brithén till PPV.

Seger i första matchen, men efter två raka triumfer var Södertälje tillbaka i gamla dåliga vanor hemma mot Luleå. Laget hade oerhört svårt att skapa och att utnyttja sina chanser och först i inledningen av den tredje perioden lyckades man hitta ett hål i Luleå-muren, men närmare än ett reduceringsmål kom de aldrig.

– Vi är inte riktigt på tårna. Vi kommer igen i sista perioden,men det känns lite surt, säger tränaren Jim Brithén till PPV.

Jobba med offensiven

Han har nu ett landslagsuppehåll på sig att sätta sin prägel på laget och den nye SSK-tränaren vet vad som måste förbättras om Södertälje ska undvika kvalserien.

– Framförallt ska vi upprätthålla den energi som finns. Sedan ska vi försöka spela lite offensivare, säger han.

Luleå har inte så mycket att fundera på. Efter den svaga starten på ligan är laget nu på säker slutspelsplats och målvakten Mattias Modig har sina idéer om när det vände.

– Det var väl kanske första matchen när Lubos kom tillbaka. Då lossnade allt och vi fick lite utdelning. Vi fick 8–2 mot Frölunda, säger han till PPV.

Landslaget väntar

Mot Södertälje räddade han 26 skott och tvingades bara kapitulera en enda gång. Nu väntar snart landslagsuppdrag för Luleåmålvakten.

– Det gick väl helt okej. Det är skönt att vinna en sådan här match. Hoppas att vi kan vinna borta mot Linköping på måndag innan uppehållet, säger han.