Ny tung förlust för Modo på hemmaplan

Effektivt HV vann

Karol Krizan deppar efter en ännu en Modo-förlust.
HOCKEY

Gissa om julvilan kommer lägligt för Modo.

Laget är i stort behov av att slicka sina sår.

I dag blev det ny förlust hemma när HV71 vann med 4–1.

– Det är inte bra, säger tränaren Harri Rindell till PPV efter Modos sjunde förlust på hemmaplan.

Modo gjorde en klart godkänd match rent offensivt mot HV71. Hemmalaget vann skotten med 37–27, men det formsvaga hemmalaget har inget självförtroende framför mål. När gästerna dessutom fick göra 1–0 lite väl enkelt efter bara 1.47 genom Johan Lindström så blev det ännu svårare.

– Våra matchstarter måste bli bättre. Första perioden överhuvudtaget. Jag tror inte att vi har förlorat många tredjeperioder så vi har krafter. Och så spelet framför eget mål. I dag vinner vi skotten, men vi gör inga mål, slår Harri Rindell fast.

Tidig reducering

HV71 gick fram till 3–0 innan Modo kunde få lite kontakt tack vare Per-Åge Skröders reducering bara 21 sekunder in på tredje perioden. Gästerna svarade dock nio minuter senare genom Kristopher Beech och därmed var matchen definitivt avgjord

– Vi var effektiva. Vi spelade ett bra försvarsspel och blev inte för passiva när vi har ledningen. Det blev lite oroligt vid 3-1, men vi gjorde 4–1 snabbt. En bra julklapp,säger HV-tränaren Kenta Johansson om segern till PPV.

Sämst på hemmaplan

Modo förlorade därmed sin sjunde match på hemmaplan. De är nu det sämsta hemmalaget och nu kommer lite julvila mycket lägligt för det skadedrabbade laget.

– Det blir träning och sedan hoppas jag att vi får tillbaka de här spelarna som har varit skadade, säger Harri Rindell.