Rindell hårt pressad

”Inget för mjukisar”

Foto: PERNILLA WAHLMAN
Harri Rindell och Modo har det tungt.
HOCKEY

Modo föll tungt mot HV 71 och tvingas att fira jul under slutspelsstrecket.

Nu är tränaren Harri Rindell hårt pressad.

– Det här yrket är verkligen inget för mjukisar, säger han.

Trots ett akut poängbehov uppträdde Modo under långa stunder nonchalant och oinspirerat – det straffade sig nästan omedelbart.

Matchen var bara en minut och 47 sekunder gammal då Kris Beech tryckte in 0–1 bakom Karol Krizan efter slarv i försvarszonen av Victor Hedman.

– Vi hade pucken under kontroll vid tre tillfällen och borde ha rensat ut den ur egen zon. Det hade ju varit kul vi kunde göra första målet i någon match, suckar tränaren Harri Rindell och fortsätter:

– Tyvärr är vi alldeles för optimistiskt och ska spela så fint hela tiden. Vissa gånger måste man göra det enkelt för sig. Det värsta som kan hända är att det blir icing.

Modo – sämst hemma

Modo orkade aldrig att resa sig efter mardrömsstarten och slarvade därmed bort möjligheten att ta sig över slutspelsstrecket.

Med sex segrar, två oavgjorda, sju förluster och endast 21 ihopsamlade poäng är Modo elitseriens sämsta hemmalag.

– Statistiken ljuger inte. Det är mycket som måste bli bättre, säger lagkaptenen Per Svartvadet och fortsätter:

– Vi är naturligtvis inte nöjda med vad vi har presterat. Jag kan förstå om folk tycker det ser vilset och håglöst ut ute på isen. Men det är inte bara att stoppa huvudet under armen och stånga oss blodiga.

Krävde avgång

Till råka på eländet är Modo sämst i såväl boxplay som powerplay.

– Vi har tränat mycket på det den senaste tiden. Kanske till och med lite för mycket, säger Harri Rindell som är pressad efter en tung månad där Modo rasat från första- till niondeplats i tabellen.

Efter slutsignalen krävde delar av publiken hans avgång.

– Jag lyssnade inte på vad de skrek. Men det här yrket är verkligen inget för mjukisar. Eländet började efter uppehållet. Jag vill inte skylla ifrån mig men vi har haft jäkligt mycket skador och det har tvingat oss att ändra i laguppställningen från match till match.

Hur ska ni gå tillväga för att lösa era problem?

– Vi ska sätta oss ned och diskutera vissa saker under uppehållet. Nu måste vi hitta tillbaka till grunderna i vårt spel och bli betydligt tuffare och mer disciplinerade.

FAKTA

Resultat

Modo 1

HV71 4

David Olsson Jiglund