”Som målvakt skulle jag bli helt tokig”

Karol Krizan fick stöd av Peter Forsberg

HOCKEY

Peter Forsberg uttryckte i måndags sitt stöd för Karol Krizan.

– I Modo har fyra killar åkt och bytt innan Krizan ens hunnit blockera. Som målvakt skulle jag bli helt tokig, sa” Foppa”.

Foto: LINDA MCCONNELL
Peter Forsberg.

Det var i måndagens eftersnack till Hockeykväll i SVT, alltså två dagar innan Krizan fick sparken, som Peter Forsberg gick hårt åt sitt favoritlag Modo, som dagen innan förlorat med 4–1 hemma mot HV71.

– Jag har sett de flesta matcherna med Modo. Spelar man inte bra gäller det att komma tillbaka till grunderna, smälla på, täcka skott, sa Forsberg i SVT och fortsatte:

– Något som gör mig arg är när någon står och hugger på Krizan framför mål utan att något händer. Hade du gjort så i NHL hade du fått sju smällar i huvudet. Men i Modo, då får du stå själv, tills en Modogubbe kommer och säger ”kan du vara bussig att flytta på dig?”.

– Så kommer nästa HV-kille framför mål, då har Modos andraback åkt och bytt redan. Som målvakt skulle jag bli helt tokig.

– I lagen som Modo möter kommer man inte ens nära målvakten. I Modo har fyra killar åkt och bytt innan Krizan ens hunnit blockera.

ARTIKELN HANDLAR OM