Guldtränaren lämnar HV71

Går utomlands

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Kenta Johansson hade lovat besked före julafton.

I dag kom det.

Han lämnar HV71 efter säsongen.

– Det var ett tufft beslut att tacka nej till HV71, säger han i ett pressmeddelande.

Sportbladet avslöjade i lördags att HV71 ville ha ett definitivt svar från Kenta Johansson om dennes framtid innan julafton. Flera klubbar hade visat intresse och eftersom HV var intresserade av att förlänga det kontrakt som går ut efter säsongen behövde de veta var Johansson stod. I dag kom svaret. Mästartränaren lämnar klubben efter säsongen.

– Jag kan bara konstatera att första säsongen var otrolig och att vi fortfarande har chansen att gå hela vägen i år. Nästa säsong kommer jag träna ett lag utomlands och det är något jag drömt om sedan jag började tränarkarriären. Jag hade inte haft något emot att fortsätta här och det var ett tufft beslut att tacka nej till HV71. HV71 är en jättebra förening med bra medarbetare. Jag har trivts bra i Jönköping och det är inte omöjligt att våra vägar möts igen i framtiden, säger han i ett pressmeddelande.

Lugano nästa?

Det är inte klart vilken klubb Johansson tränar nästa säsong. Schweiziska Lugano är klubben som troligen ligger längst fram i jakten på guldtränaren. Johansson är populär i Lugano där han blev stor publikfavorit som spelare på 1980-talet. Men först ska han slutföra jobbet i HV71. Han kommer alltså att stanna kvar i klubben säsongen ut.

– Det är fortfarande mycket kvar av årets säsong och mitt beslut påverkar inte på något sätt vår målsättning, säger han.