Värvad – av Nordström

”Peter lovade att han skulle ta hand om Dick”

HOCKEY

Utfryst och oönskad av Djurgården.

Då flyttade Dick Axelsson till Färjestad.

Mannen bakom värvningen: veteranforwarden Peter Nordström.

– Peter lovade att han skulle ta hand om Dick – både på och vid sidan av isen, säger Detroits talangscout Håkan Andersson.

Dick Axelsson, nu i Färjestad.

När Dick Axelsson hamnade i frysboxen i Djurgården jagades han av en handfull elitserieklubbar.

Axelsson behövde inte lång tid på sig innan han bestämde sig för Färjestad.

Vara mentor för Dick

En starkt bidragande orsak till att det blev Karlstadsklubben som vann dragkampen om landslagsforwarden var ett telefonsamtal från Peter Nordström till Håkan Andersson.

– Peter ringde mig och promotade för att Dick skulle välja Färjestad. Han lovade att han skulle ta sig an Dick och vara som en mentor för honom, berättar Andersson.

Hur avgörande var det för att Dick valde Färjestad?

– Det är alltid svårt att gradera olika faktorer varför en spelare väljer en viss klubb. Men om jag säger så här: Peters samtal var definitivt en plusfaktor när Dick skulle bestämma sig, säger Andersson.

Även Peter Nordström bekräftar att han låg på hårt för att Axelsson skulle välja.

– Jag pratade med Håkan och argumenterade för att Dick skulle flytta till Karlstad. Det är ju så, vissa spelartyper gillar du och Dick tycker jag har kapacitet att bli en bra NHL-spelare.

”Spelartyp vi behöver”

– När jag fick höra att Dick hade problem i Djurgården kände jag direkt att det var precis en sådan spelartyp vi behövde. En kille som är bra från rödlinjen och framåt, och hos oss behöver han bara koncentrera sig på offensiven, säger Nordström.

Det är inte första gången som Peter Nordström är inblandad i en värvning till Färjestad. Han var den som tipsade Färjestad att skriva kontrakt med Fabian Brunnström.

Brunnström, som då spelade med Borås i division 1, gjorde bara en säsong i elitserien innan han värvades till NHL av Dallas Stars.

ARTIKELN HANDLAR OM