Frölunda vann tungviktsmötet

Slog Färjestad efter förlängning

Foto: Daniel Stiller
Frölunda fick jubla.
HOCKEY

Det blev en mycket rolig och underhållande hockeymatch när Färjestad gästade Scandinavium.

Det krävdes förlängning för att Frölunda skulle vinna elitseriemötet med 3–2.

Matchen började i ett mycket högt tempo och båda lagen bjöd på strålande ishockey. Det var kamp och ständig strid om pucken.

– Hoppas att publiken njöt av den här tillställningen. Det var en mycket bra match, sade Färjestads tränare Per-Erik Johnsson efter matchen och fick medhåll av kollegan Ulf Dahlén.

Ett missförstånd mellan Janne Niskala och Philip Larsen på offensiva blå linjen gjorde att Anders Bastiansen kunde komma helt fri med Johan Holmqvist i Frölundas mål. Han satte pucken retfullt mellan benen på Holmqvist.

Outnyttjade chanser

Frölundas spel i numerärt överläge har inte varit bra i höst. Visserligen kom kvitteringen till 1–1 i spel fem mot fyra, men i övrigt skapades inte mycket när Färjestad hade en spelare utvisad.

– Jag tycker ändå att vi förbättrat vårt power play. Vi har bra rörelse och skapar en del chanser som vi inte lyckades utnyttja, sade Ulf Dahlén.

I den andra perioden sjönk spelkvaliteten något, men det var fortsatt hård kamp ute på isen. Perioden såg länge ut att bli mållös, men med knappt en och en halv minut kvar bröt Niklas Andersson en Färjestadspassning i egen zon och skrinnade över hela banan och sköt otagbart förbi Jonas Gustavsson.

– Vi fick lite väl många utvisningar mot i andra perioden, men jag tycker ändå att vi häll ihop det bra, sade Per-Erik Johnsson.

– Det är bra att bara ha ett måls underläge efter två perioder i Scandinavium.

Goren kvitterade

Färjestad trycket tillbaka Frölunda i den sista perioden och fick också en tidig kvittering när Lee Goren kom helt fri mot Johan Holmqvist.

Frölunda tappade det mesta av sitt spel från de två första perioderna och tvingades att försvara sig under långa stunder. Efter en time out i mitten av perioden blev det något bättre och man kunde ta matchen till förlängning.

– I tredje perioden blev det mycket kamp, och Färjestad var bra, sade Ulf Dahlén.

I förlängningen drog båda lagen på sig varsin utvisning för att haft för många spelare på isen. Färjestad kunde inte utnyttja övertaget, men det kunde Frölunda.

Med 42 sekunder kvar av förlängningen petade Jonas Nordquist in pucken till avgörande 3–2. Han spelades fram av Niklas Andersson och Tomi Kallio..

TT