Hockeyfesten förstördes

Läktarbråk när Djurgården slog Rögle

Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Stökigt på Hovets läktare.
HOCKEY

Mer än 7 000 på läktarna och bäddat för folkfest när Djurgården tog emot Rögle.

Då stördes festen när domaren avbröt matchen ett par minuter efter supporterbråk.

– Det kändes oroligt, det var inte kul, säger åskådaren Carolina Larsson som var på Hovet med sina två barn och såg Djurgården vinna med 3–1.

Djurgården har haft svårt att locka publik under säsongen. Så annandagens stora publiksiffra var välkommen, inte minst för föreningens skrala kassa. Men ett tjugotal personer från Djurgårdsklacken såg till att dämpa stämningen då de upprepade gånger försökte ta sig fram till Rögleklacken för att starta bråk. Efter tio minuter i den första perioden bröt domaren Ulf Rådbjer matchen tillfälligt på grund av bråket.

– Jag var tvungen att kontrollera att det var säkert att fortsätta matchen, både för spelarna och på läktaren. Men sen fick jag klartecken, säger Rådbjer.

Sedan polisen fått förstärkning med drygt tio patruller lugnade bråket på läktaren ned sig, enligt Roger Kämpe vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Senare uppstod även tumult vid en av Hovets entréer.

– Det dök upp främst yngre Hammarby-supportrar och stökade till det, men vi lyckades förhindra närmare sammandrabbningar med djurgårdare, säger Kämpe till TT.

Krüger elitseriedebutant

Men det spelades hockey också och Djurgården tog tre viktiga poäng. På tre minuter vände tre veteraner matchen för Djurgåden. Niklas Anger kämpade in 1–1, Marcus Ragnarsson sköt in tvåan och Fredrik Bremberg lirkade in trean mellan benen på Röglemålvakten Christopher Nihlstorp.

Djurgården presenterade också ännu en ung talang. Samtidigt som tre av spelarna är i Kanada för att spela junior-VM fick 18-årige Marcus Krüger göra elitseriedebut. Och han hann också med att göra sin första poäng när han assisterade till Niklas Angers 1–1-mål. Men det dröjde till andra pausen innan det blev klart att han fick sin poäng eftersom domaren missat det först:

– Anger fick hjälpa till. Han sa till att jag hade gjort en assist. Det känns helt otroligt, det roligaste jag gjort, säger Krüger.

Ras för Rögle

Djurgården gick nu förbi Södertälje i tabellen och ligger elva. Fortfarande under nedflyttningsstrecket men bara tre poäng upp till Timrå på slutspelsplats.

För Rögle fortsätter det att gå nedåt i tabellen. Efter att ha toppat tabellen tidigare i höstas har laget nu rasat ned under slutspelsstrecket.

– Det är inte kul nu. Vi är för fega och vågar inte ligga på som i början av säsongen. Nu måste vi tänka mer positivt, säger Kenny Jönsson som var tillbaka efter skadeuppehåll.

– Det är första gången på flera månader som ryggen känns bra.

TT