Fortsatt tungt för Brynäs: ”Inget lätt läge”

HOCKEY

LINKÖPING. Brynäs fortsätter att förlora.

Och lagets succémålvakt är upptagen av JVM.

– Det är inget lätt läge som man har hamnat i, säger ersättaren Anders Lindbäck.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Anders Lindbäck. FOTO: BILDBYRÅN

Efter förlusten mot Linköping i går har Brynäs bara tagit en seger de sju senaste matcherna. Samtidigt är alltså succémålvakten Jacob Markström i Kanada för att spela JVM.

– Det blir tufft att försöka fylla luckan efter honom. Jacob är ju kanske elitseriens bästa målvakt just nu, säger Lindbäck.

Ingen lysande statistik

Anders Lindbäck, 20, själv - har inte direkt någon lysande statistik i Brynäs. I går gjorde han sin nionde elitseriematch och totalt har laget bara vunnit två matcher med Lindbäck mellan stolparna.

– Jaså har vi inte vunnit fler när jag har spelat? Jag får försöka förbättra den statistiken, jag har ju några matcher på mig nu, säger han.

Anders Lindbäck räknar nämligen med att han få stå de fyra matcherna som återstår till dess att Jacob Markström är tillbaka i Brynäs efter JVM.

Anders Lindbäck var däremot riktigt kritisk till sin egen insats mot Linköping i går.

– Det känns inte speciellt bra just nu. Jag tycker i varje fall att jag borde ha tagit tre av skotten som jag släppte in, säger han.

”En godkänd insats”

Brynäs tränare Niklas Czarnecki höll däremot inte med sin målvakt.

– Lindbäck gör en godkänd insats. Det är väl bara Linköpings andra mål som känns lite billigt annars gör han några riktigt bra räddningar.

Bara en seger de sju senaste matcherna – hur ska ni vända trenden?

– Det där är faktiskt ingenting som vi går runt och tänker på. Spelmässigt har vi varit med i varenda match, så jag är övertygad om att det kommer att vända. Vi siktar fortfarande på slutspelet, svarar Niklas Czarnecki.

ARTIKELN HANDLAR OM