Axelsson sänkte sitt gamla lag

Färjestad besegrade Djurgården

Foto: Lars Hedelin / SCANPIX
Dick Axelsson håller i gamle lagkompisen Gustaf Wesslaus målbur.
HOCKEY

KARLSTAD. I Djurgården fick han sparken.

I Färjestad gör Dick Axelsson succé.

– FBK passar mig bättre, sade han efter att Djurgården besegrats med 4–1.

När Djurgården gästar Karlstad brukar publiken bjudas på heta, intensiva och känslofyllda matcher. Av det blev intet i söndagens möte. Bottenlaget Djurgården hade ingenting att sätta emot Färjestad som enkelt kunna vinna utan att plocka fram hela registret.

Efter en sisådär första period ökade hemmalaget tempot i andra perioden, något som snabbt gav resultat. När 1–0 blev 4–0 i mellanperioden var matchen i praktiken avgjord.

Djurgården, utan Marcus Ragnarsson, hade förtvivlat svårt att skapa några heta målchanser under hela matchen. Inte ens en och en halv minut i spel fem mot tre i andra perioden räckte för att gästerna skulle skapa något tryck värt namnet.

”Tog i lite extra”

Söndagens match var speciell för Dick Axelsson som nyligen fick lämna Djurgården under uppmärksammade former. I Färjestad har den skridskostarke anfallaren hittat rätt direkt. Mot sina gamla lagkamrater svarade Axelsson för två poäng.

– Klart att jag tog i lite extra mot Djurgården. Skönt att göra poäng men det viktigaste är att vi vinner, sade Dick Axelsson som menade att det var framför allt samarbetet med tränarduon Tomas Montén och Mikael Johansson som inte fungerade i Djurgården.

Axelsson bildar en stark förstakedja i Färjestad tillsammans med Rickard Wallin och Lee Goren. Trion svarade för sex poäng mot Djurgården.

Stockholmarna lär få sikta in sig på kvalserien om inte laget rycker upp sig betydligt.

– Vi åkte hit och bad om ursäkt för att vi var här. Det duger inte, speciellt inte i Karlstad, Det här är bara att glömma, sade en bitter Tomas Montén, tränare i Djurgården.

Gustavsson imponerade på Gustafsson

Enda gången matchen tände till ordentligt var när Färjestads Lee Goren och Djurgårdens junior Mikael Ahlén slängde handskarna för en privat uppgörelse – en uppgörelse Goren vann på fall.

– Publiken verkade inte tycka att det var tråkigt, konstaterade FBK-tränaren Perra Johnsson som annars var mycket belåten med sitt lag.

Färjestad behövde inte gå för full maskin för att bärga tre poäng men imponerade ändå. Peter Nordström var åter i laget efter problem med ena ljumsken. FBK-veteranen var en av flera tongivande spelare i hemmalaget.

Jonas Gustavsson gjorde en ny stormatch i målet inför ögonen på Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson.

TT