Viktig seger för SSK

Lämnade jumboplatsen efter vinst mot Skellefteå

Foto: Björn Tilly
SSK jublar över tre sköna poäng.
HOCKEY

Dragan Umicevic är Södertäljes formstarkaste spelare just nu.

På söndagen avgjorde han igen, 2–1 mot Skellefteå.

– Skönaste segern för säsongen, säger han.

Som vanligt när det gäller SSK blev det en uddamålshistoria. Södertälje tog ledningen i första perioden, men Skellefteå kvitterade bara 13 sekunder in i andra. Därefter stod matchen och vägde, med spelvändningar och chanser åt båda håll.

I tredje perioden var det Södertälje för hela slanten, men med bra försvarsspel och en bra målvakt i Andreas Hadelöv stod Skellefteå emot det mesta.

Det krävdes spel med en man mer – och Dragan Umicevic – för att SSK skulle få in pucken. 24-åringen vände in mot mål och sköt ett stenhårt slagskott som smet in vid Hadelövs högra stolpe, hans nionde för säsongen:

– Helt otroligt skönt. Men mina lagkamrater ska ha beröm, de skymde målvakten väldigt bra, säger Umicevic.

Missade öppet mål

Han skulle även ha gjort ett mål till. Skellefteå tryckte på hårt under de sista minuterna och tog ut målvakten. Umicevic fick chansen att sätta punkt i tom kasse men missade i snäv vinkel från nära håll.

– Där skulle jag ha gjort mål, helt klart. Men det spelar ingen roll nu, vi vann ju, säger han.

Umicevic toppar lagets interna poängliga och har genomgående varit Södertäljes bäste spelare den här säsongen. Kedjan med Martin Cibak och Tomas Kollar har varit bra, och när nye tränaren Jim Brithén kastade om i formationerna inför matchen hölls trion med Umicevic intakt.

– Vi har väl spelat typ tio matcher tillsammans nu, så det är kul att få fortsätta. Samtidigt kan det vara bra att kasta om lite. De andra formationerna var bra också, säger Umicevic.

Positivt med Brithén

TT: Vad är skillnaden mellan att ha Jim Brithén som tränare jämfört med Leif Strömberg?

– Jag vet inte riktigt. Det som märks framförallt är att vi fått in en väldigt positiv energi in i laget, det betyder mycket.

Södertälje passerade på nytt Djurgården i tabellen, och är en poäng från säker mark.

På tisdag är det jumbomöte i länsderbyt borta mot Djurgården.

– Det blir säkert fullsatt och bra tryck. Det ser vi fram emot, säger Umicevic.

Andreas Hanson/TT