Linköping upp i serieledning

”Jag är mycket nöjd med hela lagets insats”

Foto: Nils Jakobsson
Linköpings Teemu Aalto.
HOCKEY

Linköping toppar återigen elitserien efter 1–1 borta mot Timrå.

– Jag är mycket nöjd med hela lagets insats. En så här bra hockey vill jag att vi spelar varje kväll, sade LHC-tränaren Slavomir Lener.

Även om Linköping inte fick till en riktig fullträff spelmässigt i Timrå så visade östgötalaget upp ett grundspel som borde ha gett tre poäng. Linköping dominerade händelserna på isen under de två första perioderna. Men trots spelövertaget blev det inte så många riktigt heta målchanser framför landslagsmålvakten Johan Backlund i Timrå-målet.

Det blev ofta en passning eller en styrning för mycket innan LHC-spelarna tryckte iväg skotten mot motståndarmålet – med ett undantag:

– Det var bara att klippa till. jag fick ju en perfekt passning från Niklas Persson, sade backen Teemu Aalto som klippte in kvitteringspucken i power-play bakom sin gamle lagkamrat i Timråmålet.

Under sina två säsonger i Timrå gjorde Teemu totalt åtta mål – nu prickade den 29-årige backen in sin åttonde fullträff för säsongen i LHC-tröjan. Med 21 poäng ligger Aalto trea i backarnas poängliga.

Skogs första fullträff

En back som haft det betydligt motigare i årets elitserie är Timrås Tomas Skogs som gått mållös från de 33 matcher som han spelat i Timrå, men 18:58 in i första perioden kom det efterlängtade målet. Tomas höll sig framme och tryckte in en retur efter fint förarbete av Johan Andersson och backkollegan Robin Jonsson.

Trots att det blev oavgjort mot topplaget Linköping ramlade Timrå ned under slutspelsstrecket. Men det var ingenting som bekymrade Timrå-tränaren Challe Berglund:

– Jag känner mig nöjd med en poäng. Vi är trots allt inne i en positiv trend.

Timrå har tidigare under säsongen haft svårt att göra två riktigt bra matcher i följd. Efter den övertygande 3–1 segern i Skellefteå på annandagen fanns farhågor om en negativ reaktion i hemmahallen.

Bra målvaktsinsats

– Jag är väldigt nöjd med vår avslutning av matchen. Men visst var det tråkigt att vi frångick vår vana att vinna i förlängningen, speciellt som vi fick chansen att spela i power-play, konstaterade Challe Berglund.

Timrå har tidigare vunnit sju av åtta förlängningar.

Det var målvakterna Johan Backlund och Daniel Henriksson som var de stora aktörerna i matchen. I övrigt var det få av lagens profiler som gjorde det lilla extra. Poängligans ledare Jaroslav Hlinka producerade ytterligare en poäng då han var en av de spelare som assisterade Teemu Aalto vid kvitteringen.

TT