Krisen fortsätter för Modo

Frölunda vann med 3–1 på bortaplan

Foto: Robin Nordlund
Tommy Wargh deppar.
HOCKEY

ÖRNSKÖLDSVIK. Modo är nu krislaget nummer ett i elitserien.

Det blev en ny förlust på söndagen, 1–3 hemma mot Frölunda, och bara Djurgårdens förlust räddade Örnsköldsvikslaget från en plats under kvalstrecket.

– Vi måste vinna en match snart, sade tränaren Harri Rindell.

Vid uppehållet i november, efter 19 omgångar, ledde Modo serien. I dag, 15 omgångar senare, är Modo tia och bara en poäng från kvalplats.

Laget har av 45 möjliga poäng tagit 13 och...

Är sämst i box play.

Är sämst i power play.

Har släppt in flest mål.

Har sämsta målskillnaden.

Är sämsta hemmalaget.

Sanningen är att Modo, som tidigare var mycket starkt på hemmais, har varit uselt hemma i Örnsköldsvik. Förlusten på söndagen var den fjärde raka där och sjätte på sju matcher. Möjligen kan det vara en tröst för det plågade laget att man faktiskt gjorde en bra match mot Frölunda.

– Fortsätter vi så här kommer det att vända, sade Harri Rindell, och i nästa andetag:

– Men vi måste vinna en match snart.

”Tyckte vi var på gång”

Faktum är att den vinsten mycket väl kunde ha kommit mot Frölunda. Matchen var helt jämn och lagen skapade ungefär lika mycket. Men som Frölundas tränare Ulf Dahlén konstaterade:

– Det kunde gått hur som helst, men vi har självförtroendet i de avgörande momenten.

Frölunda gjorde det viktiga första målet, och sedan ännu viktigare 1–2 med minuten kvar av andra perioden.

– Jag tyckte vi var på gång där, men sedan fick vi börja jaga i tredje perioden, sade Rindell.

En inte alls dålig jakt, men Frölunda kunde spela på resultatet och gjorde det mycket bra – samtidigt som målvakten Johan Holmqvist var strålande – och avgjorde i tom kasse när Modo spelade sex mot fyra.

Hjärnskakning

– Egentligen kan jag inte klaga på någonting förutom resultatet. Alla gav allt, men vi har inte den lilla turen med oss, sade Rindell.

– Vi behöver en vinst så att vi får bättre självförtroende i avgörande lägen. Trots allt tror jag på det här och vi har en ny chans på tisdag – borta. Och på bortaplan har vi varit någorlunda bra.

Matchen var oerhört tuff och det small rejält i snart sagt varenda närkamp. Modobacken Per Hållberg fick kliva av i första perioden med en trolig hjärnskakning. Vilket innebär ännu mer problem för Modo, som redan saknar backarna Hans Jonsson (skadad) och Victor Hedman (JVM).

TT