”Dick Axelsson är ett problembarn”

Wikegård dömer ut supertalangen: ”Han kommer aldrig att bli något”

Foto: Stefan Mattsson, Lina Boström-Einarsson
Niklas Wikegård och Dick Axelsson.
HOCKEY

Dick Axelsson, 21, har fått en succéstart i sin nya klubb Färjestad.

Trots det sågas han av experten Niklas Wikegård.

– Dick Axelsson blir aldrig någon riktigt bra hockeyspelare. Han är för korkad, säger Wikegård i SVT.

För tre veckor sedan fick Dick Axelsson, 21, sparken från Djurgården. På söndagen gav han, i sin nya klubb Färjestad, svar på tal – genom att sänka Djurgården med två assists i 4–1-segern.

– Skönt att vi vann. Och visst tog man i lite extra, sa Axelsson efter matchen.

Men alla är inte imponerade. Experten Niklas Wikegård sågar landslagsmeriterade Axelsson vid fotknölarna.

I direktsändning i SVT kallade Wikegård Axelsson för ett otränat problembarn som aldrig kommer att bli något.

”Pratar skit”

Dick Axelsson – som i april blev petad ur Tre Kronor sedan han hamnat i fyllecell efter bråk med vakter på en krog vid Stureplan i centrala Stockholm – fick höra om Wikegårds sågning av en kompis.

– Det är aldrig kul att någon pratar skit om en, tråkigt att han säger så, men alla kan inte gilla alla. Wikegård får tycka vad han vill, men jag känner inte honom och har bara träffat honom en gång, säger Axelsson till sportbladet.se.

Vad säger du om kritiken?

– Jag tycker inte att jag är ett problembarn. Jag är väl kanske inte hundraprocentigt tränad, men jag jobbar med det varje dag, att bli starkare i kroppen. Jag har kommit in bra i Färjestad och hoppas att vi kan nå långt.

FAKTA

Niklas Wikegård om Dick Axelsson i SVT

” Killen ingår inte i begåvningsreserven. Studieskulderna kan ju inte vara alltför höga. Han är ett problembarn, han vet inte hur man jobbar hårt, har aldrig jobbat riktigt hårt, är dåligt tränad. En kille med talang säger dom, men den största talangen av alla är ju att kunna jobba och träna hårt. Dick Axelsson blir aldrig någon riktigt bra hockeyspelare, i alla fall inte på den nivå som Detroit hoppas på. Han är helt enkelt för korkad”.