”Vissa saker ska man aldrig behöva utsättas för”

Modos ordförande rasar mot vandalerna

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Modos ordförande Anders Källström rasar mot de som vandaliserat Swedbank Arena.

Samtidigt ger han sitt stöd till pressade tränaren Harri Rindell.

– Vi står bakom Harri, säger han till sportbladet.se.

Anders Källström.

2008 kunde ha slutat bättre. För Anders Källström är sistaplatsen i elitserien en stor besvikelse, men nattens händelser är betydligt tyngre att bära för Modo-ordföranden.

– Det är jättetråkigt. Det är så långt ifrån själva värdegrunden av det vi håller på med som man kan komma. Vissa saker ska man aldrig behöva utsättas för och hot, som vi menar att det är, av den här typen tillhör de sakerna, säger han.

Ger inte upp

Modo har haft en tung säsong rent sportsligt och Källström förstår besvikelsen som finns bland supportrarna, men han har ingen förståelse för det som någon eller några utsatt arenan för. Han menar också att det är alldeles för tidigt för att ge upp säsongen redan nu.

– Det är 66 poäng kvar att spela om och som jag har förstått det så är det här den jämnaste serien någonsin. Och något lag måste leda och något lag måste ligga under strecket.

Stöder Rindell

Störst press för närvarande lever tränaren Harri Rindell under. Det spekuleras vilt i att Rindell är på väg ut, men det dementerar Anders Källström.

– Det är Ecke Holmbergs (Sportchefen) bord och han har gett honom sitt stöd och styrelsen ställer sig bakom det stödet, Förhppningsvis kan det här i slutändan förvandlas till en inre energi för laget. säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM