Skadegörelse mot Modos lyxarena

”Handlingen saknar motstycke i vår fina förenings historia”

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

I morse vaknade Modo-hockeys ledning – och möttes av en chock.

Lagets påkostade hemmaarena var vandaliserad.

– Handlingen saknar motstycke i vår fina förenings historia, skriver klubben på sin hemsida.

Skrivelsen som publiceras på hemsidan är undertecknad av ordföranden Anders Källström, lagkaptenen Per Svartvadet och Martin Palm, ordföranden för Modo-support.

Händelsen ska ha inträffat någon gång under natten mot nyårsafton och gärningsmännen har på ett eller annat sätt gett sig på och förstört fasaden på Swedbank Arena. Bland annat uppges flera fönsterrutor ha slagits sönder och gärningsmännen har även klottrat uppmaningarna ”avgå” och ”börja kämpa” på fasaden.

– Det är allvarligt, ett grundskott mot föreningen och allt vad den står för. Det här blir en ren provokation, säger Anders Källström till TT.

Modo sladdar just nu i elitserien och ligger på jumboplats. Modoledningen har tillsammans med supporterklubben skickat ut ett öppet brev där man betonar att man inte misstänker att "riktiga fans" ligger bakom dådet.

Händelsen har polisanmälts.

– Det är naturligt att det blir frustration men det här har passerat alla anständiga gränser. Och årets serie är den jämnaste någonsin, innan serien är slut kommer det att ha varit kris i nästan alla föreningar, säger Källström.