Foppa: Det ser mörkt ut

Foten stör Peter Forsberg

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

– Man borde hamna i protokollet mot KB tycker jag.

Men det enda protokoll Peter Forsberg hamnade i i dag var det över tröttast spelare.

Och han ser inte ljust på framtiden.

Modo mot KB 65 i distriktsfinalen i Ångermanland. En enkel sak för Modo kan tyckas, men faktum är att KB 65 tog hem det hela med 8-7 efter sudden death.

Dock var resultatet i matchen mindre viktigt. Det alla ville veta var: hur mår Peter Forsberg. Svaret: Inte bar alls.

– Det känns inte riktigt som jag vill. Jag försöker att inte tänka på det. Jag får väl träna lite mer och se, sa Foppa till Svenska Spel.se efter två perioder.

"Ser mörkt ut"

Efter tredje lät det ännu värre.

– NU är premiären bortgjord i alla fall, men det såg inte ljust ut i dag. Det kan man inte säga. Jag vet inte, man tycker ju att man borde hamna i protokollet mot KB.

Om det blir spel med Modo i elitserien vet han inte än.

– Jag får träna en vecka till och se, men det ser mörkt ut.

FAKTA

Vägen till comebacken

2008:

5 augusti: Peter Forsberg spelar en välgörenhetsmatch med kompisgänget Icebreakers, men kan inte lämna några besked om sin framtid.

27 oktober: Förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson säger att Forsberg inte är i hundraprocentigt skick för att vara aktuell redan till Karjala cup, turneringen där han 2007 testades men tackade nej redan efter första träningen.

15 december: Peter Forsberg säger i SVT:s Hockeykväll att han inte gett upp hoppet om en comeback. Under hösten har ett större ingrepp gjorts för att få ordning på den sargade högerfoten.

2009:

Mitten av januari: Peter Forsberg tränar på is igen i Örnsköldsvik.

26 januari: Förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson meddelar att han håller en plats öppen för Forsberg till LG hockey games 5–8 februari.

30 januari: Peter Forsberg skriver på för Modo. Han säger dock nej till spel i Tre Kronor under LG hockey games

4 februari: Gör comeback för Modo i DM-finalen mot KB65, men är besviken efteråt. Hoppas ändå göra comeback i elitserien i matchen mot Skellefteå den 13 februari. (TT)

ARTIKELN HANDLAR OM