Här urartar storbråket

Slagsmålet fortsatte i spelargången: Han slår mig rakt i ansiktet

1 av 3 | Foto: PERNILLA WAHLMAN
nedslagen Efter att Andreas Jämtin fått matchstraff fortsatte oroligheterna i spelargången. Men uppfattningarna om vad som hände där går isär, och materialaren Mattias Pettersson förnekar nu att han ska ha slagit Jämtin.
HOCKEY

GÄVLE. Här är attacken i spelargången som kommer att leda till flera avstängningar. På ena sidan: Brynäs sportchef Michael Sundlöv och materialförvaltare Mattias Pettersson. På den andra: Linköpings Andreas Jämtin.

– Mattias Pettersson ger mig en tjuvsmäll så jag börjar blöda näsblod, hävdar Andreas Jämtin.

– Jag räknar med att få en blåtira av Jämtins slag, säger Michael Sundlöv.

Kaoset inne i spelargången efter att Brynäs besegrat Linköping var total. Känslorna fullkomligt kokade. Michael Sundlöv hävdar att han fått en smäll av Andreas Jämtin på väg ut efter ett matchstraff. Andreas Jämtin säger att han först fick ett slag på näsan så han blödde av Mattias Pettersson.

’Vi krokar ihop’

– Jag står i gången mellan arenan och rinken när Andreas Jämtin slår mig rakt i ansiktet. Förmodligen tycker Jämtin att han skulle ha större plats än vad som finns i gången. Jag flyttar mig

inte tillräckligt så vi krokar ihop. Och då säger jag ”vad fan gör du Jämtin”. Då vänder han sig om och slår mig. Sedan vet jag inte riktigt vad som händer. Jag kommer att få en fin blåklocka av det här, säger Michael Sundlöv och pekar på vänster öga.

Jämtin säger att någon slog honom först?

– Nej, det är ren och skär jävla bull shit. Det är den största lögn jag någonsin har hört.

Andreas Jämtin vägrar först att uttala sig och skickar i?stället fram Linköpings klubbdirektör Mike Helber att föra hans talan.

– Domaren gör en kanonmatch och Brynäs vinner rättvist. Men Jämtin får ett slag rakt på näsan. Det är fullständig oacceptabelt. Jag försvarar inte att han slashar på isen, men det är inte okej att få ett slag av någon när han går ut från isen, säger Helber.

’Linjedomaren såg allt’

Lite senare får Sportbladet till sist tag i Andreas Jämtin.

– Jag är oskyldig och jag är inte orolig över vad som kommer att hända. Linjedomaren Daniel Winge såg allting på nära håll, säger Andreas Jämtin.

Winge vet att Läkerol Arena är en riskarena eftersom spelargången är trång och måste användas av båda lagens spelare samtidigt. Så han har redan åkt fram till utgången och blir ögonvittne till tumultet.

– Vi får inte uttala oss om händelsen. Vi skriver en rapport som vi lämnar till disciplinnämnden, sedan får de jobba vidare, säger Daniel Winge.

Brynäs Mattias Pettersson har inte gått att nå för en kommentar.

FAKTA

Så här gick bråket till

Linköpings bråkstake Andreas Jämtin delar i frustration ut en ful slashing på Brynäs retsticka Daniel Widing när det är sex sekunder kvar av matchen, Brynäs leder med 6–1.

Jämtin döms till fem minuter plus game misconduct för tilltaget och får kliva av isen.

Brynäs materialförvaltare Mattias Pettersson håller samtidigt på och packar ihop lagets saker när Jämtin passerar. Han delar enligt Jämtin ut ett slag.

I den trånga spelargången står hårt trängde sportchefen Michael Sundlöv och ser avslutningen av matchen.

Jämtin och Sundlöv stöter ihop med varandra. Sundlöv undrar vad ”fan han håller på med”. Jämtin delar ut ett slag på Sundlöv som far in i väggen.

Linjedomaren Daniel Winge vet att gången är trång och har redan åkt fram och blir ögonvittne till allt.

Domarna anmäler händelsen till disciplinnämnden.

Flera avstängningar är att vänta.

ARTIKELN HANDLAR OM