Hyllas – av alla

Timander: Han går bara in och visar vilken klasspelare han är

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
HOCKEY

Mål och seger direkt.

Och Peter Forsberg, 35, hyllades efter succé-comebacken:

– Han går bara in och visar vilken­ klasspelare han är, säger landslagsbacken Mattias ­Timander.

Trots drömmålet och att han var ett ständigt hot för Skellefteå­försvaret, framför allt i power play, var Foppa själv inte helt nöjd med den egna insatsen:

– Nej, det var ingen höjdarmatch sådär. Jag har inte spelat på länge och det ska kunna bli lite bättre tycker jag. 

Men han var nog den enda som hittade något negativt från comebacken.

”Hade skitit på mig”

– Ja vad ska man säga?­ Det är inte många som kan hålla uppe så länge och sedan gå in och göra en sådan match, säger Mattias Timander. 

– Jag kan bara försöka sätta mig in i hans situation. All press, alla förväntningar och alla som kommer bara­ för att titta på just honom. Jag hade­ nog skitit på mig om jag varit i hans kläder, säger Timander.

Centern Niklas Sundström var lika­ imponerad:

– Ja, det fanns verkligen ingenting att klaga på. Att han fick hänga ett mål i början tror jag var viktigt för honom.

Med Foppa i laget har Modo inlett jakten på en slutspelsplats. 

– Ja, kan vi fortsätta spela så här blir vi farliga. Och Peter kan ju vara en skaplig joker i ett slutspel, säger Sundström och flinar.

Pappa Forsberg på plats

På plats i ett fullsatt Swedbank Arena fanns även pappa Kent Forsberg.

– Peter såg bättre ut än vad jag hade förväntat.  Han åker skridskor betydligt bättre än när han gjorde comeback med Colorado förra säsongen. Den senaste operationen har verkligen hjälpt till, säger Kent.

– Nu verkar han ha balans när han åker skridskor, och det är en förutsättning. Det säger sig självt att det inte fungerar annars.

FAKTA

HÄR ÄR FOPPAS ALLA COMEBACKER

Dec 1999: Colorado. Forsberg är tillbaka i spel efter en axel­operation. Gör fem poäng (2+3) och leder sitt lag till en enkel seger mot Calgary.

April 2002: Colorado. Ny succé. Trots en frånvaro på nästan ett år på grund av sprucken mjälte gör ”Foppa” två assists i 4-3-vinsten mot Los Angeles.

Dec 2003: Colorado. Magmuskelskada stoppar Foppa under hösten. Spelar fram till kvitteringen i återkomsten – som Colorado vinner i förlängning.

Mars 2005: Modo. Comeback efter handledsskada i slutspelet. Proppas av Färjestads Peter Nordström och lämnar isen med en hjärnskakning.

Mars 2008: Colorado. Åter i spel efter problem med foten. Poänglös mot Vancover men spelar tjugo minuter och gör en godkänd insats.

Februari 2009: Modo. Tillbaka mot alla odds – och firar med att sprätta upp 1–0 bakom Andreas Hadelöv med en snygg backhand.