Domarrapporten ger Jämtin rätt

HOCKEY

Andreas Jämtin säger att han slogs blodig av Brynäs materialare.

Men utpekade Mattias Pettersson säger att det inte stämmer.

Nu kan sportbladet.se avslöja att domarrapporten ger Jämtin rätt.

Ord står mot ord gällande vad som egentligen hände i kaoset i spelargången efter mötet mellan Brynäs och Linköping i går.

Enligt Andreas Jämtin, som i slutet av matchen tilldelades matchstraff för slashing, fick han en knuff av Brynäs sportchef Mikael Sundlöv när han var på väg ut. Sundlöv stod i vägen för Jämtin och de två började brottas. I tumultet som uppstod ska Brynäs materialförvaltare Mattias Pettersson ha blandat sig i det hela genom att ge Jämtin ett knytnävsslag på näsan.

Något som Pettersson själv nekar till.

Nu kan dock sportbladet.se avslöja att domarrapporten ger Jämtin rätt. Enligt rapporten gick det hela till precis så som Jämtin berättat.

Beslut nästa vecka

Disciplinnämnden förväntas komma med sitt beslut tidigt nästa vecka. Men som sportbladet.se tidigare berättat kommer Pettersson förmodligen att slippa avstängning även om Jämtin har rätt eftersom det hela skedde utanför isen.

För tillfället är dock alla inblandade, det vill säga Andreas Jämtin, Michael Sundlöv och Mattias Pettersson avstängda i väntan på utredning och beslut.