Attacken på Brynäs

Mike Helber: ”Våra vänner har ljugit”

Foto: FOTO: THOMAS JOHANSSON
oförstående ”Jag förstår inte varför Andreas stängs av under utredningen. Som vi ser det har han inte gjort något fel”, säger Mike Helber.
HOCKEY

Domarrapporten ger Andreas Jämtin rätt.

Och nu går Mike Helber till attack mot Michael Sundlöv och Mattias Pettersson.

– Våra vänner i Brynäs har ljugit, säger Linköpings klubbdirektör.

Torsdagens bråk i spelargången i samband med matchen mellan Linköping och Brynäs fortsatte med ett infekterat ordkrig i går.

Enligt Jämtin fick han en knuff av Brynäs sportchef Mikael Sundlöv när han var på väg till omklädningsrummet efter sitt matchstraff.

De två började brottas.

I tumultet som uppstod ska Brynäs materialförvaltare Mattias Pettersson ha blandat sig i det hela genom att ge Jämtin ett knytnävsslag på näsan.

Tvingades att ändra

Något som Pettersson under gårdagen först förnekade. Men sedan Sportbladet avslöjat att innehållet i domarrapporten stödde Jämtins version skickade Brynäs ut ett pressmeddelande.

Där tar Pettersson tillbaka påståendet att han inte skulle ha slagit till Jämtin.

”Mattias Pettersson uppfattar situationen som att Andreas Jämtin ytterligare en gång skall slå Michael Sundlöv och slår därför ett slag mot Andreas Jämtin, skriver Brynäs”.

Mike Helber är övertygad om att innehållet i domarrapporten tvingat Brynäs att ändra sin version av händelsen.

– Jag kan bara konstatera att våra vänner i Brynäs ljugit. I övrigt har jag inga direkta synpunkter. Deras uttalande efter matchen och dementin i pressmeddelande talar väl för sig själv, säger Helber.

”Jag förstår inte”

Samtidigt hävdar Brynäs att Andreas Jämtin slagit till Michael Sundlöv i ansiktet så att han föll till marken och att ”Sundlöv i dag har ett blått öga till följd av attacken”

I går beslutade också Ishockeyförbundets disciplinnämnd att stänga av Jämtin, Sundlöv och Pettersson till dess att utredningen är avslutad.

Ett beslut som Mike Helber har svårt att acceptera:

– De kan inte göra det så enkelt för sig. Jag förstår inte varför Andreas stängs av under utredningen. Som vi ser det har han inte gjort något fel.

FAKTA

Efter matchen:

Pettersson om anklagelserna om att han slagit.

– Det stämmer inte alls. Jag stod ju flera meter bort när han kom in i spelargången.

Jämtin går in i spelargången. Där står Sundlöv och säger några väl valda ord till honom. Då slår Jämtin till Sundlöv så att han går i backen. Sedan ska han flyga på honom igen så jag skriker ”vad fan gör du” och ger honom världens tackling så att han faller omkull. Sedan går Daniel Winge emellan.

I går:

Brynäs pressmeddelande.

”Ett tumult uppstår och ett par funktionärer tillika vittnen försöker att avstyra bråket. På platsen finns också Brynäs

IF:s materialförvaltare Mattias Pettersson. Mattias Pettersson uppfattar situationen som att Andreas Jämtin ytterligare en gång skall slå Michael Sundlöv och slår därför ett slag mot

Andreas Jämtin. Efter detta avstyrs bråket.”