Frölundas stjärna straffas för rattfyllan

Ronnie Sundins bötfälls med 22 800 kr: ”Hårdaste domen fick han precis när det hände”

Foto: Peter Wixtröm
HOCKEY

Frölundas stjärna Ronnie Sundin, 38, körde rattfull.

I dag fick han straffet: 22 800 kronor i böter.

– Ett rimligt straff. Men den hårdaste domen fick han precis när det hände, att som trebarnsfar åka hem till familjen och berätta vad han ställt till med, säger Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian.

Det var efter mötet med Rögle den 29 september, för övrigt Frölundas första seger för säsongen, som Ronnie Sundin – med både OS- och VM-guld på meritlistan – satte sig berusad bakom ratten efter ett restaurangbesök.

När Sundin stoppades av polisen visade hans utandningsprov 0,22 promille.

– Jag har gjort en dumhet som försatt familjen, mig själv och klubben i en situation som jag djupt ångrar. Jag tar mitt fulla ansvar för detta och ber familjen, fansen och klubben om ursäkt, sa Ronnie Sundin i ett uttalande.

”Hoppas han tagit lärdom”

I dag – två dagar före slutspelet – kom beskedet att Sundin döms till 22 800 kronor i dagsböter (40 à 570 kronor). Dessutom ska han erlägga en avgift på 500 kronor till Brottsofferfonden.

Sportbladet.se har förgäves sökt Ronnie Sundin för en kommentar.

Klubbdirektören Mats Ahdrian:

– Jag hoppas att han har tagit lärdom. Är man en förebild får man sig en knäck när en sån här sak händer. Det är svårt att reparera eftersom det som skett har skett, men har får leva med det.

Hur har Frölunda hanterat situationen?

– Vi har stöttat honom på det sätt vi kan göra. Det viktigaste var att reda ut konsekvenserna, att han fick ta det ansvaret omedelbart.

– Vi har rett ut det i gruppen, mer kan vi inte göra. Ronnie får ta konsekvenserna, det här är en sak mellan honom och samhället.

Hur mår han nu?

– Som offentlig person ökar kraven på en att ha en god vandel. Jag har inte pratat med Ronnie efter domen och kan inte svara för hans del, men jag tror att hans tuffaste tid var precis när det hände, med skam inför familjen och tidningsskriverier.

ARTIKELN HANDLAR OM