Timrå vände på en minut

Men Challe var kritisk efter vinsten: Katastrof

HOCKEY

Martin Thörnberg fick matchstraff.

Då vände Timrå matchen - på en minut.

Och tog hem den första kvartfinalen efter 2-1 mot HV 71.

Offensivt, chansrikt och stort målvaktsspel. Första slutspelsmatchen mellan Timrå och HV 71 blev allt annat än tråkigt.

Och Timrå vann matchen på en minut i mitten av den andra halvleken då hemmalaget både kvitterade och fixade 2-1.

Timrå tog initiativet direkt och satte rejält tryck på Stefan Liv som räddade HV 71 gång på gång i den första halvleken. Trots tre powerplay lyckades inte Timrå få in pycken.

HV fick aldrig chansen i powerplay men hade några farliga kontringslägen.

– För min del tycker jag att det är alldeles för mycket öppna målchanser. Framför allt i första var det katastrof ett tag, sa Timråtränaren Charles Berglund till Canal Plus inför sista perioden.

Hemmalaget fick en mardrömsstart på den andra halvleken när HV kom på kontring och Johan Davidsson vallade in 0-1 via Backlunds rygg efter bara 56 sekunder.

Tre minuter senare fick Martin Thörnberg matchstraff efter en vårdslös tackling på Kimmo Lotvonen. Timrå fick chansen i ett femminuters powerplay. Efter halva tiden drog Backlund på Timrå en utvisning efter att ha flyttat målet. Men i spel fyra mot fyra kunde Timrå ändå kvittera genom Sebastian Erixon som gjorde sin första slutspelsmatch.

Med två sekunder kvar av powerplay:et lyckas Anton Axelsson göra 2-1, bara minuten efter 1-1.

Bara tolv sekunder senare gör Magnus Pääjärvi-Svensson 3-1 men domaren Sören Persson dömde bort målet efter att ha konsulterat videodomaren.

– Pucken är tre meter utanför mål och det ligger en spelare på Liv som inte kan rädda och då kan det inte bli mål för det är offside i målgården, sa Persson till Canal Plus.

I den tredje perioden skapade HV ett hårt tryck mot Timrås mål. I slutet tog bortalaget också ut Stefan Liv men Backlund stod emot och blev matchhjälte i den första kvarten.