Domarna avslöjar spelarnas påhopp

Ska berätta om spelarnas trashtalk i ny blogg

HOCKEY

Nu ökar bevakningen av psykningarna på isen.

Mitt i slutspelet startar domarna en egen blogg där alla spelare kan hängas ut.

– Det är en konstant ström av trashtalk i slutspelet, säger elitdomaren Fredrik Carlman.

Har du undrat över vad som egentligen sägs inför en tekning? Är du sugen på att kliva in i domarens huvud under slutspelet?

Nu är det möjligt – i deras nystartade blogg.

– Vi är inga vana bloggare som Tomas Ros. Och vi ska fortfarande hålla oss neutrala, men bjuda på anekdoter runt matcherna. Vad det snackas om, säger Marcus Vinnerborg.

Slutspelsprojekt

Hur vet ni att ni inte går för långt?

– Vi har inte satt upp ramar, vi prövar oss fram, så vi får se.

Tanken är att fem slutspelsdomare så gott som varje dag ska dela med sig av domarlivet. Till en början pågår projektet under slutspelet, men Vinnerborg fortsätter gärna efteråt.

Och förutom honom är bland annat Fredrik Carlman med på satsningen. Enligt Carlman ger bloggen ett bra utrymme för att skildra hur spelarna snackar på isen.

Fast allt trashtalk kommer inte med.

– Vi ska försöka att hitta rätt nivå på inläggen. Vi vill inte att spelarna eller våra chefer ska ta illa upp. Vi kan väl avslöja någon promille av allt som sägs på isen, bland annat, säger han.

Allt läses först

Vinnerborg håller med.

– Visst vore det lätt att snöa in på särskilda domslut eller elaka kommentarer, men för att hålla en godkänd nivå på bloggen ska alla inlägg granskas före publicering.

– Vi har en redaktion som läser allt först. Det är inte censur, men ett sätt att hålla kvalitet. Och man kan väl berätta det som gemene man inte vet runtomkring, allt behöver väl inte vara smaskigt?

Ska inte hänga någon

Vad är målet med bloggen?

– Vi ska leverera något spännande utan att hänga någon. Det är ett sätt att lansera hockeyn till en bredare publik, funkar det kan bloggen permanentas. Förhoppningsvis får vi fram två–tre nya Alex Schulman, säger han.

Kommer ni bjuda på ”dagens svart-vita outfit”?

– Nja, ingen av oss är så bildskön att vi kan posa i nya kläder varje dag och dra besökare. Det skrivna ordet får skapa intresset.

FAKTA

Domarbloggen

Domarna bakom bloggen

Fredrik Carlman

Marcus Vinnerborg

Peter Lyth

Robert Lahti

Henrik Pihlblad

De största snackarna i slutspelslagen

Brynäs Daniel Widing

Färjestad Anders Bastiansen

Luleå Martin Chabada

Frölunda Patric Blomdahl

Timrå Oscar Sundh

HV 71 Kris Beech

Skellefteå Mathias Månsson, Jimmie Ericsson

Linköping Andreas Jämtin

Klipp från domarbloggen på elitdomarna.se

”Frölunda–Luleå. En tuff och tight match där Frölunda jobbade hårt med att få Övertorneå-linan med Lavander ur balans. En hel del av snacket gick ut på att hålla med Wikegård om att Omark hade ätit några Marshmallows för mycket”.

Om Frölundaspelarnas psykningar om att Linus Omark skule vara överviktig.

”En trevlig tillställning med fart och fläkt, många utvisningar men samtliga respekterades. Efter matchen under genomgången med domar-coachen så inträffar en annorlunda incident: Det knackar på dörren, där står Noronen och undrar om han kan låna bastun i domarrummet.”

Om ett annorlunda besök från Linköpingsmålvakten Mika Noronen efter matchen.