Timrås stora suddenlycka

Vann mot HV 71 med 5–4 – Pär Styf stor matchhjälte

Foto: Kanal 9
HOCKEY

Den tredje SM-kvartsfinalen mellan Timrå och HV 71 utvecklade sig till stor suddendramatik.

Stor hjälte blev tvåmålsskytten Pär Styf som satte 5–4 14 minuter in i förlängningen.

Med ett skott från halva planen.

– Det finns inte så mycket rättvisa känns det som, säger HV 71:s Johan Davidsson.

– Väldigt fasansfull tur, skrattar Pär Styf.

Timrå fick en smakstart på den tredje SM-kvartsfinalen. Pär Styf smackade in 1–0 redan efter 52 sekunder i powerplay. Sedan följdes lagen åt målmässigt fram till 4–4 i en underhållande och tempofylld match som innehöll fina mål, sköna tacklingar och allt annat som en slutspelsmatch i hockey bör erbjuda.

Thörnberg i huvudrollen igen

Slutspelets största snackisspelare, Martin Thörnberg, kvitterade till 4–4 med fyra minuter kvar av matchen, snyggt assisterade av David Petrasek. Några minuter senare var förlängningen ett faktum i Timrå. En oviss sådan.

– Det är tufft och hårt. Jag fick en jättefin pass av Petrasek, målet var verkligen jätteviktigt. Vi har kört på hårt men tycker ändå att vi har hållit oss kallare än Timrå. Det lag som vågar mest men som ändå spelar med tålamod kommer att vinna, säger Martin Thörnberg till ppv inför upplösningen i sudden death.

Skott från halva planen avgjorde

HV 71 fick tidigt chansen i powerplay under förlängningen och satte grymt tryck på Timrå. Pasi Puistola hade det bästa läget – men missade. Pär Styf blev sedan Timrås stora hjälte när han med ett skott från nästan halva planen som avgjorde den dramatiska drabbningen. Skottet tog på Jukka Voutilainens klubba och ställde Stefan Liv i HV:s mål.

– Vi har nog i alla fall tio procent till att plocka ut, otroligt skönt att vinna i sudden, vi kommer till Jönköping med ett sjuhelsikes självförtroende. Det ska bli en underbar resa, säger Pär Styf till ppv efter matchen.

Nu väntar två raka hemmamatcher för HV 71 i Kinnarps Arena. På onsdag och torsdag. Timrå leder med 2–1 i matcher.