”Det var offside”

Förbundets regelchef fastslår att målet var regelvidrigt

Foto: CANAL+
REGELVIDRIGT  En oidentifierad Timrå-spelare (inringad) hänger över sargen samtidigt som Pär Styf avgör matchen, och då är det enligt regelboken offside.
HOCKEY

Pär Styfs segermål mot HV71 var regelvidrigt.

Det fastlår nu förbundets regelchef Olle Östman.

– Det var offside, säger han till Sportbladet.

Timrås segermål i tisdags blev omdiskuterat. Tv-bilderna från matchen visar att en Timråspelare hoppar in över båset i samma ögonblick som Pär Styf avlossar sitt skott.

Linjedomaren Leo Takula var efter matchen säker på att han gjort en korrekt bedömning.

– Nu när jag har tittat på match-dvd:n i lugn och ro är jag övertygad om att han inte har kontakt med isytan när pucken passerar blålinjen, sa Takula.

”En svår situation”

Problemet?

Spelaren behöver inte ha kontakt med isytan för att bedömas vara offside.

– I det här fallet sitter spelaren på sargen med benen över, inne i zonen. Spelaren behöver inte ha skridskorna i isen, säger regelchefen Olle Östman.

Så då borde målet ha dömts bort för offside?

– Ja. Det var offside, säger Östman.

Sportbladet har varit i kontakt med HV71 och förmedlade Olle Östmans granskning till assisterande

tränaren Thomas Ljungbergh.

– Det är ju olyckligt att det blir en sådan här miss. Det är beklagligt att det händer. Men det är inget vi kan göra åt nu, säger Ljungbergh.

Regelchefen Olle Östman har nu varit i kontakt med domarna och diskuterat situationen.

– Det är ju vårt jobb att göra uppföljningar när det blir sådana här situationer, säger Östman.

– Och det var en väldigt svår situation. Det är helt klart den svåraste offsidesituationen vi haft den här säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM