Färjestad första lag till semifinal

84 utvisningsminuter – i första perioden mot Brynäs

Foto: PPV
HOCKEY

84 utvisningsminuter – bara i första perioden.

Men det var Färjestad som var starkast, och därmed är laget klart för semifinal.

– Domaren tillåter allt, inger snack, sa en mycket upprörd Daniel Widing till PPV efter den första perioden.

Det var vinna eller försvinna som gällde för Brynäs i den fjärde kvartsfinalen mot Färjestad. Och det märktes på spelet. Inte minst i den första perioden då domaren Ulf Rådbjer delade ut inte mindre än 84 utvisningsminuter efter bland annat tre slagsmål.

Först rök Ari Vallin ihop med Andreas Dackell, något som slutade med att Dackell fick åka ut och syns. Den situationen resulterade i 2+2 minuter för båda spelarna plus tio minuters personligt straff för Vallin.

– Det är helt sjukt att han slår vår kapten så han börjar blöda. Vi ska ju ha någon fördel för att han kastar handskarna och Dackell håller sig lugn, säger Widing.

Några minuter senare var det dags igen.

Först rök först Brynäs Jörgen Sundqvist och Färjestad Anders Bastiansen ihop. Men det stora slagsmålet utbröt längre bort på isen mellan Färjestads Martin Sevc och Brynäs Jonathan Granström. Båda spelarna kastade handskarna och båda fick matchstraff.

Den första perioden bjöd också på matchens samtliga tre mål, och precis som väntat var det Färjestad som var starkast och vann med 2–1.

Därmed är Färjestad klart för semifinal, samtidigt som det är färdigspelat för Brynäs.

– Vi tömmer oss totalt. Men det här var en tuff uppgift mot seriens bästa lag. Men vi tog oss till slutspel och det var ett sort mål vi hade, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki till PPV.