PÅ VÄG MOT SUPER-FIASKO

Mästarna kan vara borta – redan i kväll: Börjar bli trötta

Foto: FOTO: JIMMY WIXTRÖM
FAVORITFALL Andreas Falk faller tungt mot Timrå. Nu måste mästarna HV 71 vinna i kväll. Annars är slutspelet över.
HOCKEY

JÖNKÖPING. De regerande mästarna är på väg mot superfiasko.

Nu behöver Timrå bara en seger till för att skicka ut HV 71 från slutspelet.

– Vi ska avgöra det här direkt så att vi slipper åka till Jönköping igen, säger matchhjälten Mika Pyörälä.

HV 71 var inför slutspelet en av de stora guldkandidaterna, men efter ytterligare en förlust i sudden death är uppförsbacken total.

Mika Pyörälä styrde in 2–1 fem minuter in i förlängningen och nu måste de regerande mästarna vinna tre raka matcher för att undvika en pinsam sorti redan i kvartsfinalen.

”Timrå ser sega ut”

Men HV-backen David Petrasek tror fortfarande på en bra chans att kunna vända:

– Timrå ska slå oss en gång till. Det känns som om de börjar bli trötta. Deras backar ser rätt sega ut, och det kan bli riktigt jobbigt för Timrå om vi vinner i morgon (läs: i dag).

– I så fall vet jag ärligt talat inte hur de ska orka två matcher till, säger Petrasek.

Ett påstående som Timråspelarna tar lätt på.

– Vi har tränat för det här hela sommaren och under hela säsongen och känner oss starka. Segrarna på övertid stärker oss dessutom mentalt, säger Mika Pyörälä.

Forwarden Oscar Sundh håller med:

– Vi har en bra känsla i laget och vet att vi är starka. Vi har skaffat oss ett ruskigt bra utgångsläge. Det kan inte vara kul för HV-spelarna när de hör publiken bua ut dem, säger Sundh.

Missnöjd

Timrå fick den fjärde kvartsfinalen precis dit de ville, och i mitten av den andra perioden började publiken visa sitt missnöje mot hemmalaget.

– I och med att Timrå kvitterar blir det alldeles för mycket frustration för att jag ska vara nöjd när vi spelar slutspel. Det var under en tiominutersperiod som vi inte klarade av att hantera det, säger HV-tränaren Kenta Johansson.

Hur ska ni göra för att vända det här?

– Nja det gäller att fortsätta ha tålamod i spelet. Än är det inte kört.

FAKTA

Därför är HV på väg mot fiasko

Power play

Överlägset bäst i grundserien, i slutspelet har HV bara lyckats göra två mål på 19 försök. Bara Skellefteå och Färjestad är sämre så här långt. Just spelet i numerärt överläge räddade stundtals HV 71 i grundserien

Andrakedjan

Förra säsongen kunde kedjan med Hrdina, Ledin och Jämtin avlasta HV:s förstakedja. Trion Beech, Laine och Lindström har varit en stor besvikelse så här långt. Tillsammans har de bara leverat en enda poäng på fyra matcher.

Coachningen

Challe Berglund har varit fräckare och aktivare – både inför matcherna och i båset – så här långt. Kenta Johansson måste coacha tuffare och få fart på fler spelare om HV ska kunna vända den här matchserien.