Däckat av – förkylning

LHC stängde in sig efter förlusten: ”Var helt energilösa i dag”

Foto: FOTO: SCANPIX
hade det tungt En elakartad förkylning var en av orsakerna till att Linköping inte kom upp i normal standard mot Skellefteå i går. Dessutom åkte Mikael Håkansson på en otäck skada när han fick en klubba över munnen.
HOCKEY

LINKÖPING. Linköping har valt att stänga omklädningsrummet för alla utomstående.

Anledningen är att sjukdomar härjar i truppen.

– Som du såg var vi helt energilösa i dag. Det finns starka skäl till att vi vidtagit det här, något ovanliga, beslutet, säger klubbdirektören Mike Helber.

Alla medierepresentanter och funktionärer motades i dörren. Bara spelarna och tränarna tilläts passera kravallstaketet, som Linköping satt upp utanför det egna omklädningsrummet.

Åtgärden väckte irritation.

– Jag förstår alla, men ibland kräver ovanliga saker ovanliga beslut. Vi gör inte det här för att djävlas med någon, absolut inte. Vårt mål är att vara så öppna som möjliga, säger Mike Helber till Sportbladet.

Missat flera matcher

Linköping har haft en elakartad förkylning som härjat i truppen. Ivan Majesky har missat flera matcher på grund av feber och samma sak har nu drabbat Jan Hlavac.

Tjeckstjärnan tvingades i går avstå sin andra match på raken.

– Det märkliga är att vi inte verkar få ut skiten ur omklädningsrummet. Den går bara runt och runt. Hela tiden är det någon som är hängig, säger Mike Helber.

Linköping gjorde ingen bra match mot Skellefteå i går och både tränaren Slavomir Lener och Mike Helber tyckte sig inte känna igen spelarna på isen.

– Det är ju bara att titta hur det såg ut. Skellefteå hade mycket mer energi och vann rättvist. Man kan ju undra vad det beror på? säger Mike Helber.

Han vill inte säga det rakt ut, men antyder att fler i truppen är krassliga.

– Om vi säger så här, det kanske finns en anledning till att det såg ut som det gjorde.

Linköpings lagkapten Joakim Eriksson har inga bortförklaringar och konstaterar att laget var bra – i exakt fem minuter.

Inte samma lag

– Vi började riktigt bra, bättre än vi gjort på hela säsongen, men sedan försvann allt och Skellefteå tog över. Laget gjorde en bra match och vann rättvist. Skellefteå var mycket bättre, det är bara att erkänna. Men vi var långt ifrån samma lag som senast, säger Joakim Eriksson.

Nu står det 2–2 i matcher och Linköping har mindre än 24 timmar på sig för att försöka få hitta orken och spelet.

– Den här matchen är glömd nu. Vi kommer att vara mer på tårna i morgon, säger Linköpings lagkapten.

Men vissa saker kan LHC råda över.

Som feber – till exempel.

FAKTA

”Musse” tvingades sy 20 stygn

Mikael Håkansson tvingades lämna isen i tredje perioden med en ansiktsskada. Skellefteås lagkapten Christoffer Norgren skulle slå i väg pucken, men hans klubba åkte upp och träffade oturligt ”Musse” i munnen. Scenerna var otäcka. Mikael Håkansson lämnade isen och tvingades sy 20 stygn.

När Sportbladet träffar honom en timme efter matchen har han svårt att prata.

– Just nu känns det inte så bra. Det ser kanske inte så farligt ut, men nästan alla stygn sitter på insidan av munnen, säger Håkansson.

Han kommer att få bära galler, men räkna med att LHC:s tuffing är redo när pucken släpps klockan 19.00.