HÄR HÄNDER DET IGEN

Luleå rasar efter ny miss: ”Det är skandal”

1 av 3 | Foto: Kanal 9
Domaren Thomas Andersson försöker prata med speakern Niklas Brink (båda två var med under förra årets skandal) men det tar lång tid innan de kommer överens.
HOCKEY

GÖTEBORG. Det hände i Frölundaborg i fjolårets kvartsfinal.

I går strulade det återigen med tidtagningen när Frölunda slog ut Luleå – och Roger Rönnberg var allt annat än nöjd med sekretariatets insats.

– Det är ruskigt osportsligt, dundrade Rönnberg efter matchen.

Bakgrunden är att tiden rann iväg tre sekunder vid en icingavblåsning efter 19.46 i slutet. Efter att båda lagen uppmärksammat domare Thomas Andersson på felet korrigerades tiden.

– Det är skandal att inte Frölundas sekretariat kan sköta detta på ett snyggt sätt, sa Rönnberg.

Alla minns kaoset efter sjätte matchen i kvartsfinalserien ifjol. Signalen ljöd för tidigt när en vikarierande funktionär skötte klockan och Färjestad fick aldrig chansen att sätta in sista stöten.

– Oerhört olyckligt och vi som arrangerande förening har ansvaret för att det ska fungera, sa Mats Ahdrian då.

Avfärdar konspirationsteorier

Sedan dess har Frölunda kallats för fuskare varje gång man möter Färjestad och rykten och konspirationsteorier talar om osportsliga funktionärer i Frölundas led som gör allt för att laget ska vinna.

– Vi har haft samma tidtagare i 30 år bortsett från matchen ifjol och det fungerar nästan alltid perfekt, säger Peter Gyllander, informationschef hos Frölunda.

Gemensam nämnare vid båda tillfällena är också domaren Thomas Andersson. Han dömde både matchen i Frölundaborg och matchen i går och Andersson avfärdar alla konspirationsteorier mot Frölunda.

”Duktig personal”

– Det är oerhört duktig och professionell personal i Scandinavium och jag har aldrig haft några problem med någon, förklarar Andersson.

Det såg ut som att funktionären inte var samarbetsvillig i dag när klockan skulle dras tillbaka?

– Nej, det var inga problem mer än att det kan vara svårt att höra varandra.

Så klockan rinner inte iväg mer i Göteborg än hos andra föreningar?

– Nej nej, det kan hända var som helst då och då.

Hur som helst så har det strulat igen i Göteborg och detta dagen efter att en del av skulden för domardebaclet också läckt in i Frölundas sekretariat.