Högardh sänkte Brynäs igen

Favorit i repris för Rögle-veteranen

Foto: Rickard Nilsson
Peter Högardh jublar.
HOCKEY

Tredje raka hemmasegern och för andra gången i rad vände Rögle en match i slutperioden. Rögles seger mot Brynäs var knapp (4–3) men ytterst välförtjänt.

– Det här var vår bästa insats på mycket länge. Vi har spelat för utspritt under en längre tid. Nu var vi tightare, säger Rögles andretränare Björn Hellkvist.

Matchvinnare för Rögle: Peter Högardh för andra matchen i rad mot Brynäs.

Det blev en kamp ändå fram till slutsignalen men med större effektivitet hade Rögle avgjort matchen redan i första perioden.

Hemmalaget fick fyra numerära överlägen – utnyttjade det första men därefter var det stopp.

– Jag är nöjd med vårt spel fem mot fem i första perioden men vi hade problem i deras power play, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki.

Irriterad stämning

Det var irriterad stämning spelarna emellan i första perioden. Mycket tjafs efter avblåsningarna och hemmaspelarna gjorde sitt bästa för att störa Brynäs unge målvakt Jacob Markström.

– De var på Markström och det var helt rätt agerat av mina spelare att stå upp för sin målvakt, säger Czarnecki.

Senast Brynäs var i Ängelholm vände laget ett 0–3-underläge till seger 4–3 i sista perioden.

Historien såg ut att upprepa sig. Rögle gick till slutperioden i ledning 2–1 – 5.00 in i tredje perioden hade Brynäs svängt matchen och ledde med 3–2.

– Nej, det är inte bra att leda mot Brynäs inför sista perioden. Vi fick onda aningar när Brynäs gick upp till 3–2 men vi hade ett bra snack i båset efter det och kunde vända tillbaka, säger Hellkvist.

Snabb kvittering

Bara 1.02 efter Brynäs 3–2 kvitterade Rögle till 3–3.

– Vi hade problem i matchen. Vi fick aldrig spela på målen. När vi gjorde 1–1 i andra perioden tog de snabbt ledningen och likadant var det vid vårt 3–2, säger Czarnecki.

Spel i numerärt överläge blev avgörande till slut. Rögles segermål till 4–3 kom just i den spelformen. Peter Högardh gjorde sitt andra mål för kvällen och Rögles andrakedja med Högardh, Johannes Salmonsson och Sebastian Karlsson var hemmalagets segervapen.

Peter Högardh upprepade sin bedrift från mötet i Gävle och blev återigen matchvinnare mot Brynäs.

– Andrakedjan var mycket bra och backen Daniel Johansson var matchens kung, säger Hellkvist.

Daniel Johansson assisterade till tre av Röglemålen så Hellkvist hade fog för sitt beröm.

Beröm ska också Röglemålvakten Jürgen Penker ha. Han räddade en Rögleseger i slutet av matchen när Brynäs spelade fem mot tre i över en minut.

TT/sportbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM