Stjärnorna återvänder

Efter floppen: nu räknar LHC med förstärkning

HOCKEY

Linköping är det enda av "de fyra stora lagen" som är utslaget.

Men till nästa säsong ska laget återförstärkas med stjärntrion Mattias Weinhandl, Tony Mårtensson och Magnus Johansson.

– Vi kommer att ha ett kanonlag nästa säsong, säger klubbdirektören Mike Helber till TT.

Ett år har gått sedan Weinhandl, Johansson och Mårtensson lånades ut till Ryssland. Nu vill Linköping ha tillbaka sina spelare.

– Vi har sagt från början att de är uthyrda ett år, där har ingenting förändrats, säger Helber till TT.

Ångrar du att ni lånade ut dem?

– Det skedde för ett år sedan, så det är ingen idé att ångra något nu, säger Helber som tidigare lämnat en öppning om att en väl tilltagen summa pengar är det som skulle kunna få klubben att förlänga utlåningen av stjärnorna.

– Jag har sagt att skulle någon erbjuda 40 miljoner kronor så skulle vi fundera, men det har ingen varit i närheten av. Det är nog noll procents chans, så vi räknar med att de kommer hem.

Har ni råd med den truppen ni får nästa säsong?

– Alla påverkas av det ekonomiska läget, men vi har ett antal kontrakt som går ut också så det kommer vi att göra.

Efter att ha lett grundserien flera veckor förväntade sig alla att Linköping skulle slå ut Skellefteå. Men trots den oväntade 4-3-förlusten säger Helber att tränaren Slavomir Lener sitter säkert – och även han har drabbats av avgångskrav.

– Man har blivit kallad både det ena och det andra och att jag ska avgå. Jag förstår frustrationen, men om styrelsen inte har andra åsikter så tänker jag fortsätta att jobba hårt för att leverera enligt den långsiktiga plan vi har, säger han till TT.