– Vi älskar våldet

Var tredje ung supporter vill se mer slagsmål på isen

1 av 2 | Foto: bildbyrån
DUCKAR INTE Frölundas Patric Blomdahl är inte den som vänder andra kinden till. Och i SM-semifinalerna lovar han mer hårda tag.
HOCKEY

Här är undersökningen som visar att en tredjedel av Sveriges unga hockeyfans vill ha mer slagsmål.

Och Frölundas buse lovar fler under slutspelet.

– Klart att det blir hetare stämning, säger Patric Blomdahl.

TNS Gallup har på uppdrag av Kanal 9 genomfört en undersökning som visar att en tredjedel av Sveriges hockeyintresserade killar mellan 15–24 år tycker att det är för lite slagsmål i elitserien.

Över hälften (52 %) tycker dessutom att det är underhållande med ett och annat slagsmål under match.

– Jag tror att folk lever sig in i matcherna och tycker att det är kul med slagsmål när det inte händer så ofta. De får nog en extra adrenalinkick, säger Patric Blomdahl.

Blomdahl har själv hamnat i några slagsmål under säsongen och ligger i toppen av elitseriens mest utvisade spelare. Och han tror att det blir ännu hårdare tag när semifinalerna drar igång.

Koncentrera sig på att spela fysiskt

– Klart att det blir hetare stämning och hårdare fysiskt spel i slutspelet, och då ligger det närmare att det blir slagsmål, säger han.

Men även om Blomdahl har varit inblandad i några incidenter under säsongen lovar han inte att själv tillfredställa de yngre fansens önskemål om mer slagsmål.

– Jag kommer att försök koncentrera mig på det fysiska spelet och spela schysst. Det är inte så att jag åker omkring och letar efter slagsmål.

Hockeyfansen skriker efter mer. Ändå tycker inte Blomdahl att det har varit dåligt med slagsmål under säsongen.

– Jag tycker att det har varit ganska mycket i år faktiskt, säger han.

Om de slagsmålssugna är nöjdare efter slutspelet återstår att se. Men räkna med att det komemr smälla, i alla fall om man ska tro Frölundas buse.