Davidsson i HV-båset: En gaphals

”Försökte pusha killarna så gott jag kunde”

HOCKEY

Och Johan Davidsson kan missa hela semifinalserien mot Frölunda.

– Jag har absolut ingen aning om när jag kan vara tillbaka, säger Davidsson.

Foto: Kai Rehn
Extracoach Skadade Johan Davidsson hjälpte till under gårdagens match från båset. Det är fortfarande oklart när han kan spela igen. Enligt Sportbladets Mats Wennerholm kan han likagärna stanna där.

JÖNKÖPING. För ont för att spela i går.

Två timmar för matchstart tvingades HV 71:s lagkapten lämna ett negativt besked. Den överansträngning han drabbats av någonstans på underkroppen satte stopp för spel.

– När jag kom till samlingen testade jag vissa rörelser. Jag måste bli varm innan jag känner hur kroppen svarar, säger Davidsson.

Resultatet blev negativt.

– Jag hade kanske kunnat halta ut på isen, men inte spelat bättre än vad killarna gjorde. Ska jag vara med måste jag hålla en anständig nivå, så pass ärlig måste jag vara mot mig själv.

Enligt uppgifter till Sportbladet är det högst osäkert om Davidsson kan spela någonting under semifinalserien mot Frölunda.

På frågan om säsongen kan vara över svarar han:

– Jag hoppas inte det. Och jag får inte tro det för då är säsongen definitivt över. Men helt ärligt, jag vet inte alls. Vi får bara ta det dag för dag.

Lagkamraterna imponerade

I stället för att leda lagets förstakedja tog Davidsson plats i avbytarbåset. Därifrån kunde en engagerad Davidsson se sina lagkamrater kontrollera den första semifinalen på ett imponerande sätt.

– Att killarna spelade så bra gjorde det lättare för mig att stå bredvid, säger han.

Davidsson gjorde annars allt för att tona ner sitt inhopp som extracoach.

– Jag var en nervös gaphals som försökte pusha killarna så gott jag kunde och hjälpa till att tejpa lite klubbor.

Men lagkamraterna var desto mer imponerade över lagkaptenens jobb i avbytarbåset.

– Han kom med en del tips på smågrejer i vårt power play, och framför allt hur Frölunda agerade i sitt boxplay, säger backen David Petrasek.

– Det är alltid skönt att ha Johan med oavsett om han spelar eller inte. Han stöttade oss hela tiden och kan känna sig högst delaktig i segern, säger forwarden Mattias Tedenby.