”Ahh, det är nu som ishockeyn är som bäst”

HOCKEY

Ahh, det är nu som ishockeyn är som bäst.

Mars och April är en härlig tid på året för oss hockeyälskare.Slutspelet har satt igång och de stora rubrikerna haglar i media.

Och den stora ångestserien – ja, vi snackar kvalserien – har startat och efter bara tre matcher kräver fans huvud på fat.

Okej, vi börjar med SM-slutspelet. Skellefteå: Har gjort en bragd som slagit ut LHC men nu möter man seriens starkaste lag och då blir det betydligt tuffare. Men Skellefteå har med tränare Särkijärvi vid rodret ett otroligt go i laget och det ska man aldrig underskatta.

"Renberg ser inte pigg ut"

Är Mikael Renberg sjuk eller skadad.. tycker inte det har någon betydelse alls, snarare tvärtom då han inte alls sett pigg ut sen han kom tillbaka. Det kanske lyfte laget att han klev av sist och att andra betydligt piggare spelare fick mer istid.

Hoppas att Dimitrakos kommer tillbaka snart för han kommer att behövas om Skellefteå ska kunna göra mål på Jonas Gustavsson. Sen kommer man att behöva ha en frisk David Rundblad så man får en högerskytt i powerplay.

Håller Skellefteås målvakter måttet?

Frågan jag ställer mig är: kommer Skellefteås målvakter att hålla måttet ? Hoppas verkligen det för det är mycket roligt att ett norrlandslag tar fighten mot dom stora drakarna.

Färjestad: Seriens i mitt tycke absolut bästa lag. Kan man ha spelare som Jörgen Jönsson och Peter Nordström i en fjärdekedja då har man en enorm bredd i truppen. Samt att man har en av seriens bästa målvakter i Jonas Gustavsson. Med två tränare med förflutet i SAIK som kan deras spelare utan och innan borde FBK ha en stor fördel.

Mitt tips: FBK vinner med 4-2 i matcher efter en tuff serie.

HV 71: Har börjat rulla på som förra året men nu väntar kanske det formstarkaste laget i slutspelet, ska bli intressant att se om HV klarar av att stå emot Frölundas otroliga go i spelet. Tycker att HV ser lite tunnare ut i år då jag saknar spelartyper som Lance Ward och Per Ledin.

Litar på Tedenby

Nu har man litat mycket på att Mattias Tedenby har levererat och det har han med besked. Kul att se yrvädret Tedenby fara omkring på isen, det är få spelare som har den kvickheten som han har. Men med en halvskadad Johan Davidsson får HV det mycket tufft.

Frölunda: Fick mycket skit och blev i stort sett idiotförklarade som tog Luleå i kvartsfinalen men med en snusförnuftig och klurig tränare gjorde man den kampen ganska kort. Kändes som om Frölundas game plan var vida överlägsen Luleås, då dom inte hade nåt vapen alls att sätta in då man började spela fysiskt mot Omark och Harju.

Holmqvist bäst i Sverige

Man har en av landets bästa målvakter i Johan Holmqvist och man har en härlig blandning av unga och hungriga killar som Erik Karlsson, Lars Eller och Fredrik Pettersson samt några tjurskallar som Niklas Andersson och Jonas Jonsson.

Mitt tips: Frölunda vinner med 4-2 i matcher

Kvalserien: Såg på tv att dom kallade serien för ångestserien och det kan jag hålla med om att den är om man som lag heter Södertälje, Rögle eller Leksands IF. För de andra lagen är det en enda stor fest. Nu ser det ut som om elitserielagen har ryckt ifrån rejält men serien är lång, fråga bara Malmö som ifjol hade en elitserieplats i handsken men som lyckades tappa den i slutet.

Leksand största hotet mot elitlagen

Nu tror jag fortfarande att Leksand är det största hotet för elitlagen om platserna till elitserien även om det onekligen ser mycket svårt ut nu när man fick Antti-Jussi Neimi skadad. Klart det gnys mycket bland Leksands fans nu, tro mig jag vet det...

Ser tunt ut bakåt för Leksand

Man har en forwardsbesättning som kan mäta sig med dom flesta elitlagen, men sen ser det tunnare ut. Att tro att Rögles tredjemålvakt skulle spela upp laget i elitserien fick många ögonbryn att rynkas i hockey-Sverige. Att sparka Jackman efter att tiden gått ut för att hitta en ersättare kanske inte var det smartaste man kunde göra heller.

Oliver Ekman-Larsson: en av landets största talanger

Nu står man och faller med en av landets största talanger i Oliver Ekman-Larsson, men det kan ju inte vara speciellt rättvist mot honom heller då han bara är 17 år. Det är otroligt synd, för elitserien behöver lag som Leksand och AIK med deras supportrar. Det är en fröjd att gå på hockey och se AIK och Leksand spela, vilken stämning! Elitserien har inte sett dess make….Kempe och Jonsson kan ju inte trolla med den klena backbesättning dom har just nu.

Mitt tips: SSK och Rögle tar elitserieplatserna även om jag tror att det blir strid ända in i kaklet.

FAKTA

Heta:

Mattias Tedenby, HV 71

Jonas Gustavsson, Färjestad

Dragan Umisevic, Södertälje

Kalla:

Leksands IF. Ska de inte lyckas nu heller?