"Monstret" på väg att ta Färjestad till final

Har nära 99 i räddningsprocent: ”Han är vår grundsten”

HOCKEY

Åtta perioder i rad utan insläppt mål.

Jonas Gustavsson är ensam på väg att ta Färjestad vidare till SM-final.

- Det är tur att vi har ”Monstret” i mål, säger FBK-tränaren Perra Johnsson.

Foto: Simone Syversson

Skellefteå vet ännu inte hur det är att göra mål på Jonas Gustavsson i slutspelet.

Färjestadskeepern var återigen lysande och räddade 19 skott när Färjestad på lördagen tog en förkrossande 6-0-seger hemma i Karlstad.

Men trots storsegern var hemmalaget illa ute i den första perioden - och matchen hade kunnat utvecklats annorlunda om det inte vore för Gustavssons storspel.

– Jag tror att vi hade lyssnat på Ulf Lundell innan matchen, det var ”öppna landskap”. Men som tur var har vi ”Monstret” (Jonas Gustavsson) i mål, han stängde när när det behövdes, säger Färjestadstränaren Perra Johnsson.

Nära 99 i räddningsprocent

Gustavsson har bara släppt in två mål på sex matcher i slutspelet - och kan stoltsera med den smått sensationella räddningsprocenten på 98,61.

- Klart det är kul, men framför allt är det roligt att vi vinner och får göra lite mål, säger Gustavsson till Kanal 5 efter segern.

- Jag är lika glad om vi vinner med 6-5 i nästa match, det är segrarna som räknas i slutspelet.

”Vår grundsten”

Peter Nordström har tidigare jämfört honom med Henrik Lundqvist och övriga lagkamrater sparar inte heller på superlativen.

- Han är fantastisk och vår grundsten i laget. Släpper vi inte in några mål är det ju ganska stor chans att vi vinner, säger lagkaptenen Rickard Wallin.