Titta – vilken härlig ansiktslyftning Luleå

Efter tokutskällningen – i dag var bottenlaget en vinnare igen

HOCKEY

Luleå-tränaren Roger Rönnberg var galen efter 1–4-smällen mot Södertälje senast.

Ansiktslyftningen i dag gjorde bottenlaget desto gladare – 5-0 hemma mot Linköping ger hopp.

– Vi har spelat riktigt bra. Skönt att få lägga Södertälje-matchen bakom sig, säger Luleås Johan Harju.

Sportbladet 18 januari.

Förluster kan ta olika hårt, 1–4 hemma mot Södertälje i senaste omgången sved något fruktansvärt för Roger Rönnberg.

– Jag är så jävla förbannad att jag vet inte var jag ska börja. Jag ska hem i natt och titta mig i spegeln och försöka minnas vartenda jävla ord som jag sagt till spelarna från förra matchen fram till den här matchen, sa Rönnberg efter hemmaförlusten.

Idag, när tabelltrean Linköping kom med ett skadefritt lag, var det inte mycket som tydde på en hemmaseger med vetskapen att Luleå dessutom inte vunnit hemma mot Linköping sedan 2006 – men, elitserien 2007/2008 är just elitserien 2007/2008 och i serien logiken glömde kan visst allt hända.

Mikael Lidhammars 1–0 i första perioden gav en liten fingervisning om var matchen var på väg.

– Ja, helvete, det är så stor skillnad mot sist. Vi har varit täta och stabila. Det är svårt att säga varför vi är så ojämna, men Södertälje var bra sist och gav oss ingenting gratis, sa Luleå-spelaren i tv-intervjun i paus.

Luleås riktiga ryck kom i mittperioden:

2–0 (4.24) Martin Chabada

3–0 (7.49) Cory Larose

4–0 (17.31) Johan Harju.

Redan där och då kändes matchen vunnen.

– Luleå spelar bra och väntar på våra misstag. Det ser mörkt ut, vi är inte riktigt på hugget och då är det svårt att göra mål. Vi måste satsa allt framåt, chansa, sa LHC-stjärnan Tony Mårtensson inför sista.

Den väntade bortaoffensiven kom, men en strikt Luleå-defensiv stängde matchen och istället kunde Lubos Bartecko skicka in 5–0 mellan benen på inbytte LCH-målvakten Johan Fransson efter 9.31.

LHC-tränaren Jan Karlsson var rejält besviken.

– Det är första gången jag är besviken på laget som helhet. Arbetsinsatsen var inte lysande i alla delar av laget, vi hade folk på hälarna i inledningen av matchen. Vi var inte i slag, helt enkelt, säger Karlsson till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM