Södertälje tog inte chansen runt strecket

Modos formtopp håller i sig – sjunde raka vinsten

HOCKEY

Modo är elitseriens formstarkaste lag just nu. Lördagens 4–2-seger hemma mot Södertälje var lagets sjunde raka.

Men segern mot Södertälje satt långt inne.

– Jag är grymt imponerad av Södertälje, det krävdes mycket av oss för att vi skulle vinna, sade Modos tränare Harald Lückner.

Mästarna Modo hade det länge tungt och såg till och med ett tag på att vara på väg under slutspelsstrecket. Nu har det gått som på räls under flera veckor och Modo har stadigt klättrat uppåt i tabellen och är nu ett av de fyra lag som slåss om andraplatsen bakom suveräna HV 71.

Färre skador

– Till skillnad från er journalister har vanligt folk fattat att vi hade otroligt mycket skador, svarade Harald Lückner på frågan om vad som ligger bakom de sju raka segrarna.

Modo är nu näst intill skadefritt efter att i några matcher haft mer än en hel femma på skadelistan.

– Vi har haft kontinuitet nu i sju matcher och fått spela med i princip samma kedjor hela tiden och det är en jäkla skillnad mot när man tvingas ändra om hela tiden.

I lördagens match ”bara” landslagsbacken Per Hållberg ur spel. Men Hållberg är på väg tillbaka. Bra det för Modo eftersom en annan back, Hasse Jonsson, fick lämna isen i tredje perioden!

Jonsson slog upp en tidigare fotskada. Efter matchen var det oklart hur illa skadad Jonsson blev.

Utvisningar avgjorde

Segern mot ett mycket disciplinerat och försvarsstarkt Södertälje satt långt inne, och utvisningarna blev Södertäljes fall. Både Modos 1–0- och 3–1-mål gjordes när Södertäljespelare satt i utvisningsbåset – för att de skickat pucken över plexiglaset i egen zon.

– Puck out tillhör spelet och beror ju ofta på att man är stressad. Men det är klart att det kändes surt, sade Södertäljes tränare Leif Strömberg.

Södertälje kunde mycket väl ha åkt hem med en eller annan poäng. Modo var i gungning sedan Södertälje reducerat till 3–2. Med tio minuter kvar tog Harald Lückner timeout.

– Vi var riktigt illa ute, men tack och lov klev vår målvakt Karol Krizan fram och gjorde ett par avgörande räddningar, sade Lückner.

Bland annat gjorde Krizan en fenomenal räddning när Linus Videll kom fri med tre minuter kvar. Andreas Salomonsson lyckades sedan avgöra i tom kasse.

– Jag tycker att vi var tillräckligt bra för att ta poäng. Men att vara värd poäng räcker ju inte, det gäller att ta dom också, konstaterade Leif Strömberg, som också kunde konstatera att även de övriga resultaten gick emot hans lag.