Prinsen såg polaren Anger avgöra

Djurgårdens slutspelshopp lever i högsta grad

Foto: Stelle Pictures
HOCKEY

Fyra raka förluster och seriens sämsta hemmafacit. Inte mycket talade för Djurgården. Men i kväll kanske det vände för mesta mästarna. Niklas Anger och kompani vann med 6–1 mot gästande Färjestad.

– Vi spelar bra hockey men det är inte över än, vi får inte sluta åka skridskor, säger 4–1 skytten Anger till Canal plus efter andra perioden.

På frågan om han var extra tänd av att polaren prins Carl Philip fanns på läktaren svarar han:

– Det verkar så, det är kul att han är här.

Ställningen efter första perioden var 1–1. I den andra perioden trampade hemmalaget gasen i botten. Kraftspelarna Jimmie Ölvestad och Niklas Anger öste på och skapade ytor åt resten av laget. FBK såg trögt och tveksamt ut och hemmalaget fick utdelning flera gånger om.

2–1 gjordes av fjolårets succékedja. Patric Hörnqvist styrde in pucken som kom från Pär Bäcker och Fredrik Bremberg. Kort därefter slet sig Ossi Väänänen, Niklas Anger och Jimmie Ölvestad loss i en kontring. Resultatet av den: 3–1, med Väänenen som exekutor. Ett glödhett hemmalag fortsatte att trumma på och efter 13.17 styrde hete Anger in ett skott från Jiri Marusak till 4–1.

– De vann alla lösa puckar efter sargen och var lite hetare i det skedet av matchen, säger FBK-tränaren Tommy Samuelsson.

I den tredje perioden spelade Dif med stort självförtroende och Jimmie Ölvestad fick till slut lön för sitt slit. 5–1 gjorde han på egen hand, kaptenens andra mål för säsongen. 6–1 gjorde Andreas Engqvist, fint framspelad av Johan Ryno.

Djurgården lämnar sistaplatsen i elitseriens hemmatabell, nya jumbon heter Södertälje.

Patrik Lagerkvist