Tack, tack – Södertälje vann efter årets bjudning

Matchjälten: Jag vete fan hur den gick in egentligen

Foto: PPV
HOCKEY

Här är bjudningen som lyfter Södertälje upp från kvalseriespöket.

Frölundas Tuukka Mäntylä och Ari Ahonen hjälps åt att skicka in avgörande 4–3 i sudden death – ett mål som Robert Carlsson tackade för.

– Jag vete fan hur den går in egentligen, skrattar ”matchhjälten”.

När Magnus Kahnberg drog in 3–2 sent i mittperioden verkade Frölunda vara på väg att bryta den negativa trenden mot Södertälje i år och tvätta bort jätteförlusterna 2–7 och 0–7 – men till slut lämnade storpubliken ( 11581) Scandinavium efter ännu en SSK-match i besvikelse.

Först såg Duane Harmer till att Södertälje kvitterade och ordnade fram ett sudden-avgörande – och väl där fick SSK all önskvärd hjälp i världen med att vinna matchen.

Situationen efter 2.26 lär det snackas – och skrattas – åt i Södertälje på väg hem. Just Harmer skickade iväg en puck på chans från sargkanten mot en framrusande Robert Carlsson och i sin iver att få undan pucken råkade både Tuukka Mäntylä och Ari Ahonen rensa så olyckligt att trissan till slut letade sig in i eget mål.

Roger Melin var ett levande åskmoln efteråt.

– Det finns absolut ingenting att ta med sig från den här matchen. Det var en riktigt skitmatch, om man säger så. Inget tempo, inget passningsspel.

Målet?

– Jag vet inte ens hur den gick in.

Kollegan Leif Strömberg var desto nöjdare.

– Vi har haft puckar dansande på mållinjen många gånger den här säsongen, det var skönt att det studsade med oss.

Extrapoängen ger Södertälje 51 poäng i tabellbotten, ett resultat som visade sig extra viktigt när både Mora och Luleå – på kvalserieplats – förlorade.

ARTIKELN HANDLAR OM