Här gör Zajkowskij en fantomräddning

Modos andremålvakt grym mot Timrå – men sedan utburen på bår

Foto: Scanpix
HOCKEY

Först svarade Modos målvakt Michael Zajkowskij för något som kandiderar till årets räddning.

Sedan bars han ut på bår.

Michael Zajkowski, normalt andremålvakt, trodde på ytterligare en match på bänken i mötet med Timrå – även kallat slaget om Västernorrland. Men förstemålvakten Karol Krizan tvingades kliva av uppvärmningen skadad.

– Det var tänkt att Krizan skulle stå, men så fick jag reda på värmningen att jag skulle vakta målet, sa Zajkowskij till ppv i den första periodpausen.

– Det var bara att köra. Jag hade lite föraningar om att det kunde bli så.

”Snurrade lite”

I det läget av matchen hade Zajkowskij storspelat och räddat 17 av Timrås 18 skott.

– Jag har haft ganska mycket att göra och kommit in i matchen på ett bra sätt.

Svettigaste räddningen kom med knappt tre minuter kvar av den första perioden. Efter en kanonad från Timrå fick Fredrik Hynning ett kanonläge och Zajkowskij såg överspelad ut när han låg på rygg – men fick i sista stund upp vänsterbenet och räddade pucken.

En fenomenal räddning.

– Jag hamnade lite fel där när han passade, jag trodde att han skulle bryta in på mål. Det var bara att försöka hitta pucken och snurra lite. Jag vet inte riktigt vad jag tänkte, sa Zajkowski till ppv.

15 skott framåt

Men för Zajkowskij slutade matchen illa. 1,24 in på sudden death bars han ut på bår efter att ha fått lagkamraten Oscar Hedman över sig. Men han behövde inte uppsöka sjukhuset utan han togs om hand av lagets läkare.

– Jag hoppas att det inte var något allvarligt, vi har inte råd med fler skador nu, säger Modo-tränaren Harald Lückner till TT.

Zajkowskij blev ändå en av Modos hjältar. Han motade totalt 36 av Timrås 38 skott och i sudden death kunde Fredrik Warg avgöra – bara 53 skunder efter att Zajkowskij burits ut.

Modo vann med 3–2 – trots att man bara lyckades få iväg 15 skott.