Modos smällar

"Såg att han var alldeles borta"

Foto: scanpix
Knocken 1 Knocken 1 Modos Patrick Yetman åkte på en schyst, men hård, tackling av Timrås Sanny Lindström vid sargen. Det mötet slutade med hjärnskakning för Yetman.
HOCKEY

TIMRÅ. Hjärnskakning på Patrick Yetman, Tommy Wargh axelskadad och målvakten Michal Zajkowski ut på bår.

Modos seger i sudden death mot Timrå blev dyrköpt.

Under en blixtrande minut hände allt i matchen mellan Timrå och Modo

Foto: bildbyrån
Knocken 2 Modomålvakten Michal Zajkowski kolliderade med lagkamraten Oscar Hedman och fick lämna isen på bår. Innan dess hade han gjort en stormatch i målet.

31 sekunder hade gått av förlängningen när Timråbacken Sanny Lindström mötte framstormande Modoforwarden Patrick Yetman på egen blå. Tacklingen var schyst, smällen blev våldsam och Yetman blev liggande. Lindström insåg genast allvaret och vinkade till sig sjukvårdare.

– Jag kände att den tog hårt och såg att han var alldeles borta först, så då försökte jag få dit sjukvårdsfolket på en gång. Det är aldrig kul när det händer, men jag pratade med ”Wargen” (Modos Fredrik Wargh) senare och hörde då att det ändå var ganska okej med honom, säger Lindström.

Hjärnskakning

En lång stund efter matchen låg Yetman på en brits i Modos omklädningsrum, och det är oklart hur länge han blir borta från spel.

– Yetman ådrog sig en hjärnskakning, mer behöver jag inte säga om det, säger matchläkaren Jonny Karlsson.

53 sekunder efter Lindströms tackling var det dags för nästa skada. Timråbacken Pär Styf tacklade Modobacken Oscar Hedman över Michal Zajkowski i Modomålet som blev liggande på isen i svåra smärtor. Zajkowski kördes av isen på bår och behandlades sedan en lång stund.

Han lyftes senare in i en ambulans för färd mot Sundsvalls sjukhus, men att det skulle vara något allvarligt dementerade Jonny Karlsson.

– Han gjorde illa foten, men det såg bra ut med den. Sedan fick han muskelkramp i benet, varför han fick det kan jag inte gå in på.

Tappar fem liter

Modos sjukgymnast Magnus Håkansson utvecklade:

– ”Zacke” gör av med fyra-fem liter vätska under en match, och eftersom han inte visste i morse att han skulle stå har han inte hunnit fylla depåerna riktigt.

Zajkowski fick hoppa in efter att Karol Krizan skadat handen på morgonens värmning, och han gjorde en stormatch tills olyckan var framme. Enligt tränaren Harald Lückner var Krizans skada av det lindrigare slaget, och han hoppade också in de sekunder som återstod när Zajkowski bars ut.

– Vi trodde att han skulle kunna spela ändå men det gick inte riktigt. Han är snart tillbaka.

Också Tommy Wargh tvingades kliva av, på grund av en krånglande axel.

FAKTA

MODOS TUNGA SKADOR IGÅR

Michal Zajkowski, målvakt

Fick backen Oscar Hedman över sig och vred sig i svåra plågor. Senare fick Zajkowski kramp i benet och skjutsades i ambulans till Sundsvalls sjukhus för att återställa vätskebalansen i kroppen.

Tommy Wargh, back

Har länge haft problem med en axel. Tvingades kliva av efter att ha varit inne på isen i sju minuter.

Patrick Yetman, forward

Tacklades hårt in i sargen av Timråbacken Sanny Lindström. Yetman tappade hjälmen och slog huvudet i plexiglaset. Diagnos: hjärnskakning.