Bjurling nollade Mora

Nu lever slutspelsdrömmen för Södertälje

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Slutspelsdrömmen lever för Södertälje.

Tacka Björn Bjurling för det.

När Mora besegrades med 1-0 höll han nollan och blev stor matchvinnare i Axa Sports Center.

– Känns otroligt skönt med tre poäng och en nolla, säger matchvinnaren till ppv efter sin andra nolla för säsongen.

Matchen var båda lagens chans att haka på i slutspelsracet. Och Södertälje tog chansen.

I den första perioden kom matchens enda mål. Efter 11.16 styrde Quinn Hancock in pucken bakom Juha Pitkämäki. Ett mål som skulle visa sig vara värt tre poäng.

Men det var ytterst nära att Södertälje skulle tappa trepoängaren efter att laget tappat spelet helt i den tredje perioden. Moras Toni Dahlman var med bara 30 sekunder när att kvittera men Björn Bjurling stod för en strålande räddning.

– Vi behöver inte slå 25 icingar utan det räcker kanske med fem, sa Bjurling lite kritiskt om lagets försvarsspel efter matchen.

Eloranta besviken

Mora ägde mycket puck i hemmalagets försvarszon men lyckades inte överlista Bjurling, trots att de tryckte på ordentligt, framförallt i matchens slutskede. Något som retade nye Mora-tränaren.

– Vi kom inte riktigt upp i den nivån vi haft de sista matcherna. Killarna var kanske lite nervösa. Vi hade chanser, framförallt i powerplay men vi lyckas inte göra mål, sade Moras tränare Kari Eloranta till TT efter matchen.

Efterlängtad hemmaseger

SSK tog sin första trepoängare på hemmaplan sedan den 20 december, vilket självklart gladde tränaren Leif Strömberg:

– Innan matchen funderade jag nästan på att åka med spelarna till Vingåker först och sedan tillbaka för att det skulle kännas som en bortamatch. Men jag tycker killarna hanterar pressen bra, och vi har varit vana vid att prestera under press sedan förra våren, sade Strömberg och tänkte på kvalet upp till Elitserien.

Södertälje ligger nu en poäng bakom Skellefteå i kampen om en slutspelsplats